Karantinayı ihlal eden 90 kişi tespit edildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında toplandı.

Toplantının ana gündemi şehiriçi toplu ulaşımda temaslı ya da pozitif vakaların ulaşımı kullanmaması amacıyla hayata geçirilen Hayat Eve Sığar (HES) Kodu Uygulaması oldu. Toplantıda HES uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Gaziantepkart ile araca binmek isteyen vatandaşlar sistem tarafından inceleniyor Sistem ile filyasyonda olması gereken yaklaşık 80-90 vatandaşımızı tespit ettik” dedi.

Toplantıda söz alan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, GASKİ Yönetimine ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Doğan, Karkamış İlçesi’nin hizmet yönünden geri plana atıldığını söyledi. Doğan’ın ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Karkamış bizim için çok özel, bir eksik varsa konuşalım. En kısa süre içerisinde Karkamış’a giderek sorunları yerinde inceleyelim. Biz de asla ayrımcılık olmaz, 2 milyon kardeşimizin hepsi bizim için birdir. İdeolojik Belediyecilik bitti artık” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra gündem dışı konular da görüşüldü.

Toplantıda konuşan su konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Konu başladığı zaman Helete’den gelen talepler vardı. Bize düşen kısmı görüşmüştük. Ekibimiz büyük mücadele ederek verdiğimiz sözleri tamamlamış olduk. Şehrimizin su ihtiyacını özellikle küresel ısınma sürecinde gönül rızasıyla çözüme kavuşturduk” dedi.

“DÜZBAĞ SUYU İLAÇ GİBİ GELDİ”

Toplantıda açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Eylül ve Ekim ayları çok kurak geçti. Kasım ayının başında 60 kg kadar bir yağış oldu. Bu yağış bizi sevindirdi. Kurak geçen Ekim aylarında Düzbağ’dan gelen su ilaç gibi geldi. İçme suyu sıkıntısı yaşamadık. Üstelik Kartalkaya Barajı’nda tarımsal sulamayı vatandaşlar rahatlıkla gerçekleştirebildiler. Bölgedeki insanlara bazı sözler verdik. Bu sözlerden bir tanesi de soğuk hava deposuydu. Oradaki elma yetiştiricileri için sezona yetiştirdik. Çok büyük bir memnuniyet söz konusu. Biz bu tesisi yaptıktan sonra, işletme maliyetleri için Kahramanmaraş Belediyesi’ne devrettik. Yaptığımız tesisleri teker teker teslim ediyoruz” diye konuştu.

GAGEV’E 1,5 MİLYON TL KAYNAK

Toplantıda 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 99.Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek olan törenler için GAGEV’e destek verilmesi gündeme geldi. 25 Aralık Törenleri için 1,5 milyon TL GAGEV’e destek sunulması konusunda Başkan Şahin, “25 Aralık bizim için çok önemli bir gün. Pandemi olmasaydı çok ciddi bir etkinlik takvimimiz vardı. İnşallah bir an önce her şey normalleştiğinde yapılan çalışmaları kurallara uyarak, kurtuluşumuzu 25 Aralık’ın ruhuna uygun şekilde icra edeceğiz. Bu desteği de bu sebeple veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAALESEF BİLİNÇ OLUŞMADI”

HES Uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin “Akıllı Ulaşım çalışmalarımız ile yazılım ve donanım olarak şehrin altyapısını kuvvetlendirmeyi amaçladık. 2014 yılında parayı kaldırdık, kredi kartının bile entegre edilebileceği önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Aslında bu durum normal zamanda görülmedi. Fakat sağlık ile ilgili sorunla karşı karşıya kalınca önemini anlamış olduk. Genelgeler konusunda Gaziantep olarak hassas davrandık. Toplu taşımada temaslı ve şüpheli olanları engelleyen bir sistemi devreye soktuk. HES kodunun sisteme entegre edilmesini sağladık. Maalesef bilinç oluşmadı. Gaziantep olarak tedbir almamıza rağmen kurallara uymayanları görüyoruz. Sayılarımız da ne kadar büyük bir sorun olduğunu gösteriyor” dedi.

“KARANTİNAYI İHLAL EDEN 90 KİŞİ TESPİT EDİLDİ”

Toplantıda HES uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Biz halihazırda güzel bir projeye başlamıştık. Yazılımı güncelleyip takibini yaptık. Gaziantepkart ile araca binmek isteyen vatandaşlar sistem tarafından inceleniyor. Sistem İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile de bağlantılı işliyor. Şu ana kadar hiçbir belediye uygulamaya geçemedi. Sistem ile filyasyonda olması gereken yaklaşık 80-90 vatandaşımızı tespit ettik” dedi.

“ÇOCUKLARA HİJYEN SETİ HEDİYE ETTİK”

Meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, “Pandemi döneminin ilk haftalarından itibaren çalışmalara başladık. Haziran ayında yapılan Liseye Geçiş Sınavı sürecinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Büyükşehir Belediyesi olarak bir protokol imzaladık. O dönemde bir hijyen koridoru oluşturulması gerekiyordu, öğrencilere hijyen paketi hediye ettik. 56 bin öğrencimizi kapsayan bir sınavda bu uygulamayı hayata geçirdik. Güvenli Okul Projesi kapsamında okulların bahçesinde çadırlar kurarak, burada psikolog ve eğitmenler eşliğinde öğrenci ve velilere, maske, mesafe, temizlik gibi konularda eğitimler verdik. 22 mahallede 10 bin çocuğumuza eğitim verdik. Bu eğitimlere katılan çocuklarımıza da hijyen seti hediye ettik.”

“1157 OKUL, “OKULUM TEMİZ” SERTİFİKASI ALDI”

Açıklamalarını sürdüren Efiloğlu, “Güvenli Okul Projesi kapsamında Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak protokol imzaladık. Okulların açılması öncesi imzalanan protokol ile okullara, dezenfektan, sıvı el sabunu, maske, sosyal mesafe çıkartması ve dezenfekten makinesi olmak üzere hediye ettik. Üç saat boyunca okulu dezenfekte edebilen bir cihazın kurulumu yapıldı. Okulum Temiz Projesi’nin Türkiye genelinde en önce uygulayan illerden bir tanesi Gaziantep oldu. Burada Sayın Valimizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin ortak çalışması ve Bakanlarımızın katılımıyla bir tören düzenlendi. 1157 okulumuz, ‘Okulum Temiz’ Sertifikası aldık. Gaziantep Valiliğimiz 657 okulun, Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 500 okulun ihtiyaçlarını karşıladık” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİDEN KURTULMAK ARZUSUNDAYIZ”

Konunun önemli olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hepimizin birlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Pandemi Kurulundan çıkan kararlar çok önemli, eğer bu konuda önerileri olan arkadaşlarımız varsa, bunları hep birlikte dinleyelim. Bu pandemiden kurtulmak arzusundayız. Hem insanların sağlığını hem de şehrin ekonomisini korumak bizim görevimiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ALİ DOĞAN’DAN SERT AÇIKLAMALAR

Hiçbir ayrım yapmadan hizmet ettiklerini söyleyen Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, “Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve GASKİ Yönetimine teşekkür etmek isterdim ancak burada sitemimi dile getirmek istiyorum. Bundan önce GASKİ ile yapılan çalışmalarda eksik kalan kısımlar bizlere iletildiği zaman, sorunları Büyükşehir Belediyemize bir silsile yoluyla ilettik. Hiçbir zaman alt üst ilişkisini hiçbir zaman bir kenara bırakmadım. GASKİ ile alakalı yapılan çalışmalarda bir abonelik işleminin bu kadar uzun sürmemesi gerektiğini düşünüyorum. 8 ay öncesinden tüm vatandaşlara dilekçeyle bildirilmesi gerektiğini söyledim. Ancak Karkamış İlçemizin geri plana atıldığını düşünüyorum. Karkamış, Gaziantep’in önemli bir ilçesidir. 4 büyük medeniyete ev sahipliği etmiştir. İlçemizde yaşayan insanlar, bilinçli bir şekilde bizleri seçtiler. Gelinen noktada ilçede yaşayan vatandaşlar, “Ben, sizin yüzünüzden cezalandırılıyorum” diyerek sitem ediyorlar” dedi.

“KARKAMIŞ BİZİM İÇİN ÖZEL”

Doğan’ın ardından açıklamalarda bulunan Şahin, konuyla ilgili gerekli bilgilendirilmelerin yapılmasını, bir eksik varsa bunun giderilmesi yönünde talimat verdi. Şahin, “Karkamış bizim için çok özel, bir eksik varsa konuşalım” ifadelerini kullandı.

“VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ”

Yeniden söz alan Doğan, “Sizinle daha önceki görüşmemizin ardından GASKİ Genel Müdürümüze durumu bildirdim, ondan aldığım söz ile ilçede bulunan tüm köylerimizi dolaşarak, durumu anlattım. Görülüyor ki ilçemize verilen sözlerin tutulmasını istedim. Keşke böyle bir konuşmayı yapmasaydık” diye konuştu.

“HİÇBİR BELEDİYEYİ AYIRMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Aralık ayının 15’inde bu işi ilgilendiren ve yüzde 100 çözen bir ihalemiz var onu bekliyoruz. Toplam maliyeti 200 milyon TL. Biz Karkamış’ı yeniden ele alıyoruz, içerisinde eski bir sistem var bunu yeniliyoruz. İçme suyu, kanalizasyon, atık su ve arıtma sorununun çözümü için ihale bulduk ve bu ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Dünya Bankası’nın gazetesinde yayımlanan bilgide Kasım-Aralık ayı olarak bildirildi. Tarih şimdilerde netleşti, GASKİ’nin internet sayfasında yayımlandı. Hiçbir Belediyeyi ayırmamız mümkün değil, biz teknik bir kuruluşuz. Eksiğimiz varsa tamamlarız. 21 Avroluk kaynağı harcayacağız, teşekkür beklerken böyle bir tepki ile karşılaşmak şaşırttı” diye konuştu.

“BİZ DE AYRIMCILIK OLMAZ”

Yeniden bir konuşma gerçekleştiren Şahin, “Bir sorun varsa bizdendir. En kısa süre içerisinde Karkamış’a giderek sorunları yerinde inceleyelim. Biz de asla ayrımcılık olmaz, 2 milyon kardeşimizin hepsi bizim için birdir. İdeolojik Belediyecilik öldü artık. Ortak bir tarih belirleyip çalışalım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından oturum sona erdi.

Mehmet Torun

09 Kas 2020 - 00:00 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.