Kılavuzlu Sulama Barajı Faaliyete geçmeli

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Kılavuzlu Barajı’nın bir an önce faaliyete geçmesi için konuştu. Kaplan, çiftçilerin sa...

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Kılavuzlu Barajı’nın bir an önce faaliyete geçmesi için konuştu. Kaplan, çiftçilerin sağlıklı sulama yapabilmesi için ana isale hattı yapılan Kılavuzlu sulama Barajı’nın açılması için ödenek aktarılmasını istedi.

Kaplan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada: ”Gaziantep’in Türkoğlu- Nurdağı bölgesinde Orta Ceyhan Havzası Menzelet Sulama Proje alanını Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri arazileri oluşturmaktadır.

Kılavuzlu Barajı Sulaması 2. Kısım inşaatı işi kapsamında inşa edilecek olan sulama şebekeleri ile Kahramanmaraş ve Gaziantep İllerinde toplam brüt 18.000 hektar alanın sulanması sağlanacaktır.

Kılavuzlu sulama barajının ana isale hattı bitmiş olup ne yazık ki ödenek aktarılamadığından kullanılamamaktadır. Gaziantepli, Kahramanmaraşlı ve Hataylı çiftçilerimizin sağlıklı sulama yapılabilmesi için bu baraj biran önce kullanıma açılmalıdır. Yüce Meclis huzurunda yetkililere sesleniyorum; bu projenin bir an önce hayata geçmesi ve çiftçilerimizin mağdur olmaması için ödenek aktarılmalıdır” diye ifade etti. BÜLTEN

12 Tem 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.