Kızılay, depremzedelerin yardımına koştu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin ardından depremzedelerin yardımına koşan Kızılay, bölgede AFAD ile birlikte çadır kent kurdu ve üç öğün sıcak yemek dağıtımına başladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin ardından depremzedelerin yardımına koşan Kızılay, bölgede AFAD ile birlikte çadır kent kurdu ve üç öğün sıcak yemek dağıtımına başladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AFAD ile koordineli olarak konteyner kent kurumuna da başladıklarını söyledi.

Kızılay, Çanakkale’de üst üste yaşanan depremlerin ardından depremzedelerin yardımına koştu. 37 kişilik uzman ekiple, deprem sonrası müdahale çalışmalarına başlayan Kızılay, toplam 120 çadırın kurulumunda AFAD’a destek verdi. Yatak, battaniye ve soba gibi çadır içi malzemelerin dağıtımını da yapan Kızılay, depremden en fazla etkilenen Yukarıköy’de kontteyner kent kurulumunda da AFAD’a katkıda bulunuyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ayvacık ilçesinde yaşanan depremle ilgili olarak, “Ayvacık bölgesinde 12 köyümüzü etkileyen bu deprem sonrasında olan artçıları maalesef 298 evin yıkılmasına ve hasar görmesine sebep oldu. Depremin akabinde hemen bölgedeki Kızılay şubelerimiz ve AFAD ekiplerimiz bölgeye intikal ettiler. Burada çadır kent kuruldu. AFAD ile koordineli olarak konteyner kent kurumuna da başladık. Mobil mutfağımız burada. Depremzede vatandaşlarımıza üç öğün sıcak yemek vermeye başladık.” diye konuştu.

Deprem sonrasında vatandaşlara kumanya dağıtmaya başlayan Kızılay, bölgeye sevk ettiği mobil mutfak araçlarında üç öğün sıcak yemek çıkarmaya başladı. Kızılay ekipleri Taşağıl, Bademli, Kocaköy, Babakale, Kızıl Keçili, Tuzla, Çamköy, Taşboğaz, Gülpınar, Çamkabalak, Çamiçi Mahallesi, Çamtepe Mahallesi, Kaşkaya Mahallesi ve Yukarıköy’deki depremzedelere sıcak yemek ulaştırdı.

Öte yandan Kızılay Çanakkale’deki deprem sonrası ihtiyaç sahiplerine destek olmak için kampanya başlattı. Hayırseverler 2868’e Bağış yazıp mesaj atmaları karşılığında, her SMS için 10 Lira bağış yapmış olacaklar.

08 Şub 2017 - 00:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.