KOSGEB tamam

Gaziantep Ticaret Odası'nın, KOSGEB mağdurlarının sorunlarının çözümüne yönelik yoğun girişimi sonuç verdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, Bilim ve...

Gaziantep Ticaret Odası'nın, KOSGEB mağdurlarının sorunlarının çözümüne yönelik yoğun girişimi sonuç verdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü ile görüşmesinin ardından Gaziantep'te KOSGEB'le davası devam eden firmalar, pasif durumdan aktif duruma geçti. GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, "KOSGEB'le davası devam eden firmaların, KOSGEB desteklerinden faydalanmasına imkan tanındı" dedi.

Gaziantep'te 2012 ve 2013 yıllarında KOSGEB kredilerinden faydalanıp, daha sonra bazı olaylar nedeniyle mahkemelik olan firmaların sorunu nihayet çözülüyor. GTO'nun yoğun girişimleri sonuç verdi, KOSGEB verilerine göre pasif olan firmalar aktif duruma geçirildi. Böylece, her türlü KOSGEB destekleri, bu firmalara yenilenme açıldı.

GTO'NUN GİRİŞİMLERİ...

Gaziantep'te 300'ü aşkın firmanın yıllardır en büyük sorunlarından birisi olan KOSGEB konusunda önemli bir adım atıldı. Firmaların bir çoğu, KOSGEB ile olan davalarından beraat etmelerine rağmen, davanın Yargıtay'da olması nedeniyle, KOSGEB desteklerinden faydalanamıyorlardı. KOSGEB verisine göre firmalar pasif durumuna alındıkları için, hiç bir KOSGEB desteklerinden faydalanamazken, Gaziantep Ticaret Odası bu konuda önemli bir girişimde bulundu.

YILDIRIM, BAKAN GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

GTO'nun genç Başkanı Tuncay Yıldırım, başkan olduktan sonraki Ankara ziyaretinde konuyu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e taşıdı. Başkan Yıldırım, Gaziantep'te çok sayıda KOSGEBzede bulunduğunu ve bu firmaların pasif durumuna alındıkları için KOSGEB desteklerinden faydalanamadıklarını belirterek, "Firmaların dava sürecine müdahale edemeyiz ama, en azından pasif durumundan aktif durumuna alınarak, mağduriyetlerini bir nebze de olsun giderebiliriz" demişti.

BAKAN GÜL SORUNU GİDERDİ

GTO'nun girişimlerinin ardında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sorunun giderilmesi sözünü verdi. Bakan Gül, ilk olarak Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü ile görüşüp, firmaların pasiften katıp duruma alınmalarını istedi. 1 aydır devam eden çalışmaların ardından, KOSGEB konusunda Gaziantep'e müjdeli haber geldi. Bakanlık, Gaziantep'te KOSGEB ile mahkemelik olan ve yargılamaları devam eden firmaların pasif durumdan aktif duruma alındıklarını açıkladı.

YILDIRIM: HAYIRLI OLSUN

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, sorunun çözülmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, "GTO'nun yoğun girişimlerine destek verip, sorunu çözen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Bilim Sanayi Bakanı Faruk Özlü'ye çok teşekkür ederiz. 2010-2012 yılları arasında gerçekleştirilen soruşturmalar nedeniyle haklarında dava açılan ve henüz sonuçlanmayan davalar nedeniyle KOSGEB desteklerinden faydalanamayan firmalar artık KOSGEB’e başvuru yaparak KOSGEB’in sağladığı çeşitli desteklerden faydalanabilecekler. Gaziantep'te KOSGEB nedeniyle mağduriyet yaşayan firmaların, sorunu bir nebze olsa da giderildi. Bu firmalar, artık KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler. Bundan sonra iş mahkeme sürecine kaldı. Yargıtay'daki dosyalarında da bir an önce sonuçlanıp, sorunun tamamen giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Mehmet Demir

17 Haz 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.