MECLİS TATİLE GİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel seçimleri öncesi 1 aylığına tatile girdi. Ak Parti Gurubu meclisin tatil olması için önerge verirken, meclis de önergeyi oy birliği ile kabul etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel seçimleri öncesi 1 aylığına tatile girdi. Ak Parti Gurubu meclisin tatil olması için önerge verirken, meclis de önergeyi oy birliği ile kabul etti. Böylelikle mart ayında yapılması gereken Büyükşehir Meclis Toplantısı Nisan ayına ertelenmiş oldu. Şubat ayı meclisinde Ak Parti ve CHP grupları mecliste veda konuşması yaparak veda ettiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Osman Toprak başkanlığında meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. 25 maddenin görüşüldüğü meclis Nisan ayına kadar tatile girdi. Başkan vekili Osman Toprak, “Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde seçilecek arkadaşlarımıza bizlerin ve sizlerin yapmış olduğu hizmetleri daha iyi noktaya taşırlar” dedi.

25 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında bilgilendirme yapan Osman Toprak, 4 yıldır çiftçilere verdikleri desteğin bu yılda devam edeceğini söyledi. Toprak, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl çiftçilerimize değişik ürünler kapsamında destekler veriyoruz. Bu yılda vereceğimiz destekler kapsamında oran belirlenmesiyle beraber buğday, arpa, nohut, sılajlık mısır, mercimek, fitohumu, arı kovanı, koyun süt yemi, Sof domates fidesi, Antep kırmızı biberi, Antep patlıcanı Gaziantep fıstığı erkek fidan alımı, kiraz gübresi, zeytin fidanı, zeytin taşıma kasası, süt toplama tankı dahil olmak üzere çiftçilerimizin ihtiyacı olan bir çok konuda 4 yıllık dönemde yaptığımız yardımlarımızı bu yılda yapacağız. Bunların bir kısmını tamamen bedelsiz bir kısmında da ürünün fiyatına oransal anlamda çiftçiden katkı payı alacağız” dedi.

KİRAZ ÜRETİCİLERİNE DESTEK

CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu söz alarak, çiftçilere gübre desteği de sağlanmasını talep etti. Sucu, “Gübre fiyatlarında büyük artış yaşandı. Bu konuda da çalışmalarınız olursa çiftçilerin katkısına olur” dedi. Osman Toprak da, “Bu ürünlere verilecek olan destekler şuanda kararı alınan destekler. Gübre desteklerini de ilerleyen günlerde değerlendireceğiz” dedi. Toprak, ayrıca kiraz üreticilerine gübre desteği verileceğini söyledi.

ÖNERGE KABUL EDİLDİ

Osman Toprak, Ak Parti Grubunun Mart ayında tatil kararı almasıyla ilgili önergesini okudu. Önerge oy birliği ile kabul edildi. Osman Toprak, seçimlerin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:”Meclis üyeleriyle birlikte şehrimiz açısından çok önemli kararlar aldık. Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Alınmış olan kararların uygulanmasında icra makamında olan başta genel sekreterimiz olmak üzere daire başkanlarına, genel müdür yardımcılarımız, belediye çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Her meclis toplantısında bizleri yanlız bırakmayan basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem seçilecek olan arkadaşlarımız bizlerin ve sizlerin yapmış olduğu hizmetleri daha yukarıya taşırlar.”

HEPİMİZ BU KENTİN SEVDALISIYIZ

CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, önümüzde yerel seçimler olduğunu, demokrasinin gereği seçimler de kaybeden ve kazananın olacağını belirterek, “Seçilenler bu kente hizmet edecek. İçinizde tanıdığımız çok değerli arkadaşlarımız oldu, kötü günlerimiz, iyi günlerimiz oldu. Ama sonuçta bütün çabamız hep bu kent içindi. Zaman zaman tartışmalarımız oldu, güldüğümüz zamanlar oldu, zaman zaman duygulu meclisler oldu. Birinizi kırdıysam şahsım adına sizlerden özür dilerim. Ama şunu bilmenizi isterimki bütün çabamız bu şehir içindi. Sonuçta biz bugün buradayız yarın bazı arkadaşlarımız olmayacak. Belki bizde olmayacağız ama şu bilinmeliki ben 3 dönemdir belediye meclis üyesi olarak görev yapıyorum inanın burada almış olduğum dostluğu, arkadaşlığı, duyguyu hiç bir yerde almadım. Sonuçta siyasi görüşlerimiz farklı da olsa hepimiz birer insanız, hepimiz birer bu kentin sevdalıyısıyız. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

TOPRAK: BAŞKA MECLİSLERE ÖRNEK OLABİLECEK BİR MECLİS OLDUK

Osman Toprak ise, “Sucu’nun da söylemiş olduğu gibi bu mecliste bulunan arkadaşlarımızın birçoğu belki siyaseten tanışmıştır. Ama inanıyorum ki hayatlarında çok güzel bir iz bırakmıştır, meclis dönemi. Çünkü benim açımdan da öyleydi. Çok uyumlu bir meclis çalışması oldu, hakikaten başka illere de, başka meclislere de örnek olabilecek bir uyum sergilendi. Hakikaten çok teşekkür ediyorum. Başkanımız size şunu iletmemi istedi. Mecliste görev yapan bütün arkadaşlarımızla ilerleyen dönemlerde tekrar bir arada bulunmayı ve yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlere bir plaket vermek istediğini özellikle belirtmiştir. Malumunuz çok yoğun bir seçim çalışmasına giriyoruz herkes sahada olacak. Mart ayı meclisinin ertelenmesini sahadaki arkadaşların buraya gelmesi zor olacağı için arkadaşlarımız önergeyi sundular. Herkese hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

MEHMET TORUN

15 Şub 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

fethi yılmaz - islahıyede neler oluyor oyle .meclis üyeliği için ne paralar dönüyor .bir belediye baskanı nasıl satabılır meclis uyeliğini

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 00:00
01

mahmut sanlı - islahiyede meclis üyeliği 350 bin liraya satılıyor bunun haber değeri yok mu acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 00:00