Mehmet Şimşek'ten dolardaki yükselişle ilgili özeleştiri

Dolar kurundaki yükselişle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye ekonomisinin büyüme oranlarının yüksek olmasına karşın bunun kura yansımasıyla ilgili dikkat çeken bir özeleştiride bulundu.

Son günlerde sert yükselerek 4 lirayı aşan dolar karşısında TL'de büyük değer kayıpları yaşandı. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili açıklaması oldukça dikkat çekiciydi. Şimşek ekonomik büyümenin kura yansımamasını Türkiye'deki tasarruf yetersizliğine bağladı.

Türkiye'nin yaşadığı şoklara karşı büyük dayanıklılık gösterdiğini ve 2010-2017 döneminde yüzde 6,7 büyüdüğünü belirten Şimşek, TRT Haber canlı yayınında yaptığı konuşmada, "Bu sıkıntıların en çok yansıdığı alan tabii ki kurdur, çünkü Türkiye'nin tasarrufları yetersiz" diye konuştu. Şimşek, "Bütün gelişmeler, kalıcı, uzun vadeli kaynak akışını olumsuz etkiledi, bu kura yansıyor" değerlendirmesini yaptı.

Dünya ekonomisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Şimşek, "Kısa vadede küresel büyüme iyi, küresel ticarette de bir toparlanma var, ama orta ve uzun vadede riskler mevcut. Dünya liderleri doğru politikaları işbirliği içinde ortaya koyarsa, dünya bu sorunları atlatır" şeklinde konuştu.

26 Mar 2018 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

MİSAFİR - ŞİKAYET ETME SAYIN ŞİMŞEK ÇÖZÜM BUL SENİN GÖREVİN NEDİR ESNAF PERİŞAN YETER ARTIK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 00:00