MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep mitingde, 31 Mart seçimleri için rekor oy isterken, 10 milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulu askeri alanı kaldırıp, yerine Medeniyet Şehri yapacaklarının müjdesini verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep mitingde, 31 Mart seçimleri için rekor oy isterken, 10 milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulu askeri alanı kaldırıp, yerine Medeniyet Şehri yapacaklarının müjdesini verdi. Başkan Erdoğan, “Gaziantep’e yeni dönemde önemli yatırımlarımız olacak. Millet Bahçeleri, Gaziray, Metro, Kuzey ve Güney Şehir, hızlı tren Gaziantep’e hayırlı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Gaziantep'in baş verdiğini ama baş eğmediğini belirten Erdoğan, "Hiçbir cephede bozguna uğramayan Antep. Şehrini savunurken verdiği 6 bin 317 evladını bir gül bahçesine ekercesine toprağa veren Antep. Şehitkamillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların ve daha nice yiğidin bayraklaştığı Antep." diyerek konuşmasına başladı.

1 YILDA 4 DEFA GELDİM

Suriye'den gelen yüz binlerce muhacire Gaziantep'in yıllardır ensarlık yaptığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeğin, üretimin, helal kazancın ve kardeşliğin başkenti olduğunu söyledi. Gaziantep'in tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir yılda dördüncü defa Gaziantep'e geldiğini belirtti.

YEPYENİ BİR HİZMET DÖNEMİ

Evliya Çelebi'nin Gazianteplileri, "Tatlı yedikleri için tatlı dillidirler" diye tanımladığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Her biri diğerinden lezzetli yemeklerinden oluşan mutfağıyla ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden şehrimiz için ne desek azdır. Geçtiğimiz yıl şehrimizi ziyaret eden 800 bin yerli ve yabancı turist, Antep'in güzelliklerinin daha çok bilinmeye başlandığını gösteriyor. Biliyorsunuz hemen yanı başımızdaki Şanlıurfa'da insanlık tarihinin en eski ibadethanelerinin izleri bulundu. Biz de 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan ettik. Göbeklitepe, Şanlıurfa ile beraber Gaziantep'in de turizmine, ekonomisine katkıda bulunacak bir projedir. İhracatta 7 milyar dolar sınırını zorlayan Gaziantep, inşallah turizmde de çok büyük başarılara imza atacaktır. İnşallah Gaziantep'in 31 Mart, yepyeni bir hizmet döneminin kapısını aralayacaktır."

GAZİANTEP HASRETİMİZİ GİDEREMİYORUZ

Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği, "Gaziantep, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle 'Memleket işi gönül işi' diyor muyuz? Gaziantep, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor muyuz? Gaziantep, 31 Mart'ta bir kez daha 'hizmet siyaseti' diyor muyuz?" sorularına, "Evet" yanıtını aldı. Erdoğan, "Son bir yıldır dördüncü defa Gaziantep'teyim. Var mı benim gibi gelen. Yine de Gaziantep hasretimizi gideremiyoruz. Çünkü harcı, alın teri, göz nuru, ilim, irfan, yürek coşkusu ile yoğrulmuş bir şehirdir. Tatlısıyla kebabıyla, lezzetli yemeklerinden oluşan mutfak ile ülkemizi bu dünyada başarıyla temsil eden bu şehrimiz. Şehrimizi ziyaret eden 800 bin yerli ve yabancı turist Antep'in güzelliklerinin daha çok ziyaret edildiğini gösteriyor" dedi.

TUGAY’I KALDIRIYORUZ MEDENİYET ŞEHRİ KURACAĞIZ

Gaziantep'in şanına, unvanına, delikanlılığına yakışır bir rekor beklediğini söyleyen Erdoğan, "Anteplinin sözü söz diyorsa bu iş tamamdır. Biz Antep'i aşkla sevmekle kalmadık. Tarihinin en büyük hizmetleri ile geleceğe hazırladık. Son 17 yılda 35 kat trilyon yatırım yaptık. Bunlar resmi rakamlar. Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Eski stadın yerine inşallah Millet Bahçesi'ni kuruyoruz. Muhteşem bir Millet Bahçesi. İçerisinde bir de Millet Kıraathanesi olacak. Çocuk kütüphanesine yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal tesisin olacağı bir Millet Bahçesi olacak. Gaziantep'in içerisinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde bir askeri alan var. Buradaki askeri birliği şehir içerisinde tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük. Dülük Baba Ormanı, Kent Ormanı'na komşu. Bu devasa alanı Gaziantep'in hizmetine sunmaya karar verdik. Yarısını gül bahçeleri, ıhlamurları, çınarları ile bir Millet Bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmıyla Antep'in kültürü, mimarisi, alışkanlıklarına uygun bir medeniyet şehri kuracağız. Buradaki binaların her biri birer Antep evi şeklinde yapılacak. Buna Konukoğlu'nun da hazırlanması lazım. Tamam, okey diyor. Şehrimizin adeta çehresini değiştirecek dev bir hizmeti kazandırmış olacağız" diye konuştu

GAZİANTEP’E YAKIŞIR REKOR BEKLİYORUM

Gaziantep'in bugüne kadar hep yanlarında olduğunu belirten Erdoğan, "Ama bu defa şöyle şanına yakışır, unvanına yakışır ve delikanlılığına yakışır bir rekor bekliyorum." dedi. Erdoğan, Gaziantep'i sadece aşkla sevmekle kalmadıklarını, tarihinin en büyük hizmetleriyle geleceğe hazırladıklarını vurgulayarak, AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında Gaziantep'e 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. Eğitimde yaklaşık 3 milyar liralık yatırımla 10 bin 830 yeni derslik inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "60 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü şehrimize, ikinci devlet üniversitesini, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kurduk. Bu üniversite sıradan bir üniversite değil, bölgenin merkezi bir üniversitesi. Farklılığı var, sadece ulusal değil uluslararası eğitim-öğretim verecek bir üniversite. Yükseköğretim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasitelik yurt binaları açtık. Bir kaç yıl içinde iki tane Gaziantep'te, bir tane de Nizip'te olmak üzere toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli yeni yurt binaları daha açıyoruz. Gaziantep'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yaptık. Biz, ne aldatan olduk ne de aldanan olduk. Gaziantep, İslahiye ve Nizip gençlik merkezlerini, Şehitkamil sporcu yetiştirme merkezini kurduk. Eski stadın yerine inşallah millet bahçesini kuruyoruz. İçinde de büyükçe bir millet kıraathanesi olacak. Çocuk kütüphanesinden yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal ve sportif tesisin olduğu Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'ni ayrıca Gaziantep'e kazandıracağımız bir diğer millet bahçemiz olacak." Erdoğan, gelecek salı günü vefatının seneyi devriyesine ulaşılacak eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'i rahmetle yad ederek, alandakilerden Fatiha istedi.

YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Askeri birliği artık şehir içinde tutmanın bir anlamının kalmadığını gördük. Dülükbaba Tabiat Parkı'na ve Erikçe Kent Ormanı'na komşu bu devasa alanı, Antep'in hizmetine sunmaya karar verdik." dedi. Gaziantep'in hafızası olan Alleben Deresi'ni eski günlerine kavuşturmak için rehabilite edip, çevresinde şehrin dokusuna kültürüne uygun rekreasyon alanı yapılacağını belirten Erdoğan, Şahin Bey'in şehit edildiği, adına yapılan anıtın bulunduğu yere milli mücadele tabiat merkezi kurulacağını söyledi. Gaziantepli ihtiyaç sahiplerini, şehit yakınlarını, engellileri, yaşlıları toplam 4 milyar liralık kaynakla desteklediklerini dile getiren Erdoğan, sağlık yatırımları hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, son 17 yılda kente bin 135 yataklı 20 hastaneden oluşan 83 tesis kazandırdıklarını, gelecek yıl bin 875 yataklı şehir hastanesini de hizmete açacaklarını açıkladı. Erdoğan, 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı şehir projesi olduğunu, burada ilk etap inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

HEM DOĞUSUNA HEM BATISINA HIZLI TRENLE BAĞLANACAK

Altyapı, sulama, tarım, sanayi alanında yapılan yatırımlarla restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Erdoğan, Gaziantep'e ulaştırmada 6 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Amanos Dağları'nı tünelle geçip Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi kısaltacaklarını aktaran Erdoğan, yapımı devam eden projelerle Gaziantep'i hem doğusuna hem batısına hızlı trenle bağlayacaklarını dile getirdi. Erdoğan, Gaziray'ın yapımının sürdürüldüğünü belirterek, "Bu konuda belediyemizden yükü alacağız. Önümüzdeki yıl bunu da hizmete sunuyoruz." dedi. Gaziantep Havalimanı'nın 2003'te 223 bin olan yolcu kapasitesinin, geçen yıl 2 milyon 655 bine ulaştığına işaret eden Erdoğan, havalimanını yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine çıkarmak için yeni bir iç hatlar terminaliyle apron yapacaklarını bildirdi.

CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEMELERİNİ İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çiftçiler battı, bitti" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Bay Kemal, sen hangi dünyada yaşıyorsun? Bak ben resmi rakamı açıklıyorum 1,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik çiftçilerimize." diye konuştu. Erdoğan, Gaziantepli yatırımcılara 24 milyarlık yatırım teşvikiyle destekleyerek, 69 bin kişilik ilave istihdam oluşturduklarını vurguladı. Şehirdeki 87 bin iş yerine toplam 2 milyar liralık sosyal güvenlik kurumu teşviki verdiklerine dikkati çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bugün gazetelerde okudum. Bay Kemal 'İstihdam için üretim gerekli üretim' diyor. Bay Kemal üretimden önce yatırım gerekli yatırım. Yatırım olmayınca üretim olur mu? Adamın haberi yok. Önce yatırım, yatırımdan sonra da üretim. Garip, anlamaz bir koyun kaybeder gelir. SSK'yi böyle batırdı." Gaziantep'te 500 hektarlık alanda bir lojistik köy kurulduğunu, istinaf mahkemesinin faaliyete geçirildiğini anlatan Erdoğan, "Biz CHP gibi öbürleri gibi 'ver yiyeyim ört yatayım' demedik. Gece gündüz çalıştık, şehri eserlerle, hizmetlerle donattık. Önümüzdeki dönemde hep birlikte çok daha büyük yatırımlara imza atacağız." dedi. Recep Tayyip Erdoğan, alandakilerden 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nı desteklemelerini istedi.

Mehmet TORUN

15 Mar 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.