NAKSAN Davasında flaş gelişme

Aranın ardından mahkeme toplandı ve savcı mütalaasını verdi. . Savcı tutuksuz yargılanan Ali Türkmen, Asım Çuhadar, Cahit Aslanlı ve Hakan Boynuyoğun...

Aranın ardından mahkeme toplandı ve savcı mütalaasını verdi. .

Savcı tutuksuz yargılanan Ali Türkmen, Asım Çuhadar, Cahit Aslanlı ve Hakan Boynuyoğun’un beraatini istedi

Savcı Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu Murat Zar ve Cihan Dağcı'nın tutukluğunun devamına istedi.

Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hamilinin devamına karar verdi mahkemeyi de 17 Temmuz’a erteledi

Naksan Davasında Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu savunmalarını yaptı. Cahit Nakıboğlu savunmasında kendilerine çift taraflı kumpas kurulduğunu ifade etti.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Nakıboğlu, “7 bin kişi çalışıyor. 3 bin kişi fason olarak çalışıyordu. 10 bin kişinin fikrinin ne olduğunu bilemeyiz. Bana ve oğluma yapılan suçlama yok. Hepsi iddia üzerine. Amcam oğlu Beyhan Nakıboğlu’nun dosyası neden birleştiriliyor? Ortaklığımız yok. Gaziantep4te soyadı Nakıboğlu olan 1.200 kişi var. Özgül Avcı daha önce Zirve’de çalışıyormuş. İşten çıkartıldıktan 6 ay sonra bizi mahkemeye vermiş. Mahkemeyi kaybetmiş, bize kin güdüyor. Himmet toplantısına katıldığını iddia etti. Ben hiç bir toplantıya katılmadım. Bana ve oğluma çift taraflı kumpas kuruluyor. 15 Mart ve 15 Nisan tarihleri arasında FETÖ’cülere idilmiş, oğlum ve benim hakkımda ifade verilmesi istenmiş. 2012 yılında FETÖ ile aram bozuldu. Bir taraftan FETÖ’cüler saldırıyor, diğer taraftan da FETÖ’cülerin yanına giden polisler saldırıyor. Çift taraflı kumpas içerisindeyiz. Ne oldu da 15 Mart 2016’dan sonra hakkımda ifadeler verilmeye başlandı, merak ediyorum” dedi.

Taner Nakıboğlu ise savunmasında şunları söyledi: Özgül Avcı’yı tanımam. İfadede tanıdım. İfadeleri tutarsız. Duyum üzerine konuşuyor. Ortada belge olması gerekiyor. Holdingde bulunan materyallar şahıslara aittir. Bana ait değildir. Bu içerikleri delil olarak kabul etmiyor.

Mahmekede ara verilirken, aranın ardından savcı mütaalası bekleniyor…

Mehmet Demir

15.05.2018

15 May 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.