NEFESLER TUTULDU

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim heyecanı her geçen gün artıyor.

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim heyecanı her geçen gün artıyor. Yarın GTO hizmet binasında yapılacak olan komite ve meclis üyeliği seçimlerinde 12 bin 192 üyenin sandık başına gitmesi bekleniyor. 41 grupta, 249 meslek komite üyesi ve 104 meclis üyesinin seçileceği seçim öncesi guruplardaki çekişme seçime ayrı bir renk katıyor.

Yaklaşık 20 bin üye ile Türkiye’nin en büyük ticaret odaları arasında bulunan GTO’da yarın yapılacak meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri için farklı gruplar arasındaki mücadele sürüyor. 41 guruptan 104 meclis üyesi ve 247 meslek komitesi üyesinin belirleneceği seçim öncesi adaylar bir bir belli olmaya başladı. Bazı gruplar tek liste ile seçime hazırlanırken, 2, 3, hatta 4 liste ile seçime gidecek gruplar bile var.

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

Aylardır Gaziantep gündemini meşgul eden Gaziantep Ticaret Odası’nda yapılacak olan meclis, komite ve başkanlık seçimi geldi çattı. 12 bin 192 üye yarın sandık başına giderek meclis ve komite üyelerini belirleyecek. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen seçimlerden kimlerin zaferle ayrılacağı ise merak konusu.

GTO Yönetim Kurulu başkanlığına aday olmak isteyen iş adamlarının ilk önce guruplarından çıkarak meclise girmesi gerekirken, kimlerin guruplarından zaferle ayrılacağı kimlerin guruplarında hüsrana uğrayacağı büyük bir merakla bekleniyor.

ÇALIŞMLARDA SONA GELİNDİ

41 grupta, 249 meslek komite üyesi ve 104 meclis üyesinin belirleneceği seçimler öncesi guruplardaki çekişmede görülmeye değer. Yüzlerce iş adamı mecliste ve komitede yer alabilmek için aylardır kulis çalışması yürütüyor. Yarın sandık başına gidecek olan üyeler ilk önce meclis ve meslek komite üyelerini seçecek. Ardından 10 Nisan’da yapılacak olan seçimlerde odayı 4 yıl süre ile yönetecek başkan ve yönetim kurulu üyeleri meclis başkanlık divanı, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegeleri belirlenecek.

İşte gruplar ve adaylar;

  1. Grup olan Tarım Ürünleri grubunda iki liste var. Ökkeş Tabur, Yusuf Tekin'in listesi Enver Tabur ve Vahit Çekirdek'in listesi ile yarışacak.
  2. Grup olan Unlu Mamüllerinde Mehmet Çelebi ve İbrahim Aksu'nun birleştiği ve seçime tek liste ile gidecekleri öğrenildi.
  3. Grup olan Antep Fıstığı Ve Kuruyemiş grubunda Müslim Yıldırım, Mehmet Kavsara ile seçime tek liste gidilmesi bekleniyor.
  4. Grup olan Şekerli ürünlerde değişim beklenmiyor. Burada da seçime tek liste ile gidileceği öğrenildi. Hüseyin Özgüler ve Osman Canseven.
  5. Grup olan Gıda Toptancılarında Kemal Çakmak tek liste.
  6. Grup olan Market Bakkaliye Grubunda Taner Özdurak, Vedat Cergibozan, Hakan Yılmazkar ile seçime tek liste ile gidileceği öne sürüldü.

7.Grup olan Yaş Sebze ve Meyve grubunda iki grup yarışacak. Sadık Koçak, Sait Ganidağlı ile Ahmet Şengül, Nurettin Saruhan'ın listeleri karşı karşıya gelecek.

  1. Grup olan Cafe-Restaurant-Caterıng grubundada seçime tek liste ile gidilmesi bekleniyor. Uğur Acıoğlu, Bülent Erleblebici ve Sakıp Çadır.
  2. Grup olan Canlı Hayvan ve Hayvansal ürünler grubunda Mahmut Yıldırım, Yakup Katırlı'nın listeleri ile Abdullah Başak, Ümit Çaça'nın listeleri yarışacak.
  3. Grup olan Otomotiv grubunda 3 listenin yarışma ihtimali var. Ali Bayram Sarıca, Eyüp Zengin, Mesut Yılmaz ile Tayfun Aygın, Hamit Kara ve Reşit Özkaya’nınlistesi ile yarışacak.
  4. Grup olan Petrol ürünlerinde kıran kırana yarış bekleniyor. 1; liste Kamil Tosun, Şefik Filik,Mustafa Karaman 2 liste;İbrahim Yetkinşekerci, Kazım Çolak, Veli Kadooğlu.3 liste; Osman Özberk, Muzaffer Doğan, Mehmet Tiryaki.
  5. Grup olan Yurtiçi-Yurtdışı Lojistik grubunda Memik Hilmi Taner ile Şerif Dalgıç yarışacak.

13-Ulaşım, Yolcu Ve Öğrenci Taşımacılığı Seyahat Acenteleri Meslek Komitesinde, Hasibe Sözmen ve Dalgıç turizmin tek liste gireceği öğrenildi.

14 Grup olan Kitap-Kağıt-Matbaa-Gazete,Tv,Radyo-Reklam Ve Ajanslar grubunda Mehmet Özcan-Necip Yılmaz ile Mustafa Zor yarışacak.

  1. Grup Bankacılık-Finans Ve Mali Hizmetler grubunda Recep Türk'ün tek liste ile seçime gireceği öğrenildi.
  2. Grup olan Tekstil Dokumada Nurettin Özkaya, Enver Öztürkmen, Tekstilci Ali Yener'in listesi ile yarışacak.
  3. Grup olan Halı,Kilim tek liste ile seçime gidileceği belirtildi. Mehmet Törer, İbrahim Gümüşoğlu,Settar Çıngısız.

18-Ev Tekstili,Nakış,Giyim,Aksesuarlarında 2 liste yarışacak. Fatih Elbistan ve Uğur Polat, Mehmet Çelebi ve Levet İyikesici ile yarışacak.

19-Konfeksiyon İmalatı Ve Toptan Ticareti Meslek Komitesi, Beyhan Külekçi ve Mehmet Zor yarışacak.

20-Triko,Örgü,Tığ İşi Ve Çorapçılar Meslek Komitesi, Demir-Çelik-Sac Profil İmalat Ve Satıcıları Meslek Komitesinde, Kemal Delioğlu seçime girecek.

  1. Grup olan Konfeksiyon-Hazır Giyim'de Hüseyin Gezinmez ve Sedat Karaturan,İbrahim Halil Zengin ve Tarık Çelebi ile yarışacak.
  2. Grup olan İnşaat Malzemecileri’nde Fatih Güllüoğlu ve Ömer Faruk Katırcıoğlu yarışacak.
  3. Grup Plastik-Ambalaj'da Ömer Işık, Yavuz Bozhüyük aday. Tek liste gibi görünen grupta Eruslu Grubu'nun da liste çıkaracağı söylentileri var.
  4. Grup olan Kimyevi Maddeler'de Ayhan Tiryaki, Bayram Kemal Kılıç'ın listesi Yılmaz Duman ve Turgut Dağdelen'in listesi ile yarışacak.
  5. Grup Makina ve Makina Yedek Parçalarında Mustafa Özeren, Mehmet Dabanıyastı'nın, Ayşe Tohumcu ve Sıddık Kayabaş ile yarışacağı öğrenildi.
  6. Grup Demir-Çelik-Saç Profil imalat ve satıcılarında Necmettin Ay, Bülent Evyapan ve Altan Kocalar seçime tek liste ile gidilecek.
  7. Grup Mimarlar-Mühendisler'de Ömer Saraçoğlu, Nejdet Kılınç, Ahmet Özgözükara ile Gökhan Çeliktürk, Şahin Bozbulut ve Altuğ Çolak yarışacak.

28-Yapı İnşaat Uygulamaları-Beton-Metal ve Maden grubunda seçime 2 liste ile gideceği öğrenildi. 1 Listede Ayhan Çeliköz, Osman Kıratlı bulunurken, 2 listede Orhan Ceyran Erkan Tazeoğlu yer alıyor.

  1. Grup olan Alt-Üst Yapı İşlerinde Sıtkı Severoğlu, Murat Karakaş grubu, Vakıf Yanıç ve Melih Meriç ile yarışacak.

30-Tesisat Ve Hafriyat Hizmetleri Meslek Komitesinde seçime tek liste ile gidilecek. Başkanlığa aday olan Tuncay Yıldırım, Mustafa Bozgeyik ve Veysel Köseoğlu ile birlikte seçime girecek.

31.Grup olan İnşaat Müteahhitlerinde Rıdvan Köksüzer ve Turgut Ercan yarışacak.

32.Grup Ayakkabı-Terlik-Deride 2 liste yarışacak Ömer Melekoğlu, Hacı Şeker Sait Sönmze baş ile Tahir Özkara, Ferhat Çapar Osman Erkendirci yarışacak.

  1. Grup Temizlik Maddelerinde Furhan Kahraman, Fatih Kuyucu ile Abdullah Çelebi, Kemal Sertkaya yarışacak.

34-Mobilya-Mobilya Aksesuarı-Orman Ürünlerinde Ramazan Yılmaz ve Mustafa Durakoğlu'nun tek liste ile seçime girmesi bekleniyor.

  1. Grup Özel Sağlık Hizmetlerinde Yusuf Ziya Yıldırım, Mehmet Dal ve Metin Yıldız ile tek liste ile seçime gidilecek.

36-Kuyumculuk-Mücevherat-Saat Ticaretinde Ahmet Tabur tek liste ile seçime girecek.

  1. Grup olan Bilgisayar-Gsm Ve Aksesuarlarında, Hulusi Kalender- Mehmet Pamuk, Yunus Yıldırım, Cihangir Başaran, Erkan Erdem, Emin Öztürk'ün yanı sıra 4. bir liste daha çıktı. İlke Bilgisayar'dan Ufuk İlaslan, Merkez Yazılım'dan Savaş Gültekin'in listesi de meclis üyeliği için yarışacak.

38 Grup Elektrik-Elektronik-Züccaciyede Nihat Aslan, Hilmi Teymur, Hayri Demirci ile Beyhan Hıdıroğlu Ünal Şensöyler, Ali Değer'in bulunduğu liste yarışacak.

  1. Grup Özel Eğitim kurumlarında Metin Çınar, Serap Akalın'ın listesi ile Abidin Ademoğlu ve Mustafa Eryoldaş'ın listesi yarışacak.
  2. Grup Turizm-Otel-Güvenlik'te Hülya Akkaya, Bülent Bakbak ile Orhan Toplar, Dilek Uçar yarışacak.

41-Sigorta Acenteleri Meslek Komitesinde Sami Akay ve Ahmet Beyaz Mehmet Hıdıroğlu ve Ali Gözükara yarışacak.

01 Nis 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.