OBEZİTEYLE MÜCADELEDE - ÇAVDAR’IN - ROLÜ

Glisemik yükünün diğer tahıllara oranla düşük olması ve insülini daha az yükseltmesi nedeniyle çavdarın hem kilo kontrolündeki hem metabolik hastalıkların önlenmesindeki rolü biliniyor.

Glisemik yükünün diğer tahıllara oranla düşük olması ve insülini daha az yükseltmesi nedeniyle çavdarın hem kilo kontrolündeki hem metabolik hastalıkların önlenmesindeki rolü biliniyor.

Lif oranının fazla olması sayesinde, kahvaltıda tam çavdar ekmeği yemenin doygunluk hissini arttırdığı da 2009, 2011 ve 2014 yıllarında İsveç’te yapılan üç farklı bilimsel çalışmayla kanıtlanmış durumda.

Çalışma sonuçlarına göre, çavdar ekmeğiyle yapılan kahvaltıdan sonra üç saat boyunca açlık hissi oluşmuyor. Ekmeğin içerdiği çavdar oranı ne kadar fazlaysa öğle yemeğinden önce oluşan açlık o oranda az hissediliyor ve öğlen yenilen yemek miktarı azalıyor.

Metabolic Balance 2002 Yılından İtibaren “Tam Çavdar” Dışındaki Hiçbir Tahılın Tüketilmesine İzin Vermiyor

Çavdar’ın hem tokluk hissi hem de insülin salgısı üzerindeki olumlu etkisi Metabolic Balance Beslenme Programı tarafından 2002 yılından beri biliniyor. 2009’dan itibaren Türkiye’de de yaygın olarak uygulanan bu programda “tam çavdar” dışında hiçbir tahıl çeşidinin tüketilmesine izin verilmiyor.

Metabolic Balance Beslenme Programı hiçbir katkı maddesi içermeyen, yıllanmış ekşi mayayla üretilen “Taşralı Lady %100 Çavdar Ekmeğini” öneriyor.

16 Şub 2019 - 00:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.