Öğrenciler ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Savunması’nın 100. yılı etkinlikleri ç...

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Savunması’nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. Dereceye giren öğrenciler; tam altın, yarım altın, çeyrek altın ve dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

Gaziantep'teki 9. ve 10. sınıf toplam 37 bin lise öğrencisinin katıldığı ve Gaziantep Savunması’nın konu edildiği 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması’nın ödül töreni, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde yapıldı. Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından yazılan ‘Antep Savunması Kronolojisi’ isimli eserden sorumlu tutulan öğrenciler, ödül kürsüsünde büyük heyecan yaşadılar. İki farklı kategoride ödüllendirilmenin yapıldığı törende; 1.’ye tam altın ve okuluna dizüstü bilgisayar, 2.’ye yarım altın ve okuluna dizüstü bilgisayar, 3.’ye çeyrek altın ve okuluna dizüstü bilgisayar verildi.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan ve Gaziantep tarihinin en iyi şekilde öğretilmesi hedeflenen bilgi yarışmasının ödül törenine; Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Berk, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Okul Müdürleri ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

ŞEHİTKAMİL’İN İŞİ HER ZAMAN ÇOK ÖZELDİR

Ödül töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, şu ifadeleri kaydetti: “Öncelikle Rıdvan Başkanımızı, ekibini, destek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her kademesindeki çalışma arkadaşlarımızı, katılan öğrencilere, ailelerini ve bu organizasyonu koordine eden Kaymakamımızı tebrik ediyorum. Bu yıl Gaziantep Savunması’nın 100. yılındayız. 100. yılında, aslında işin içerisinde hüzün var, anma, var, şenlik var, bunları unutmamak için tekrar var ve bu her bir etkinliğimiz bunların bir tanesine hitap ediyor. Neden? 6317 şehidimiz var, şehitlerimizi anmamız gerekiyor. Şehitlerimizi andığımızda hüzünleniyoruz, üzülüyoruz. Aynı zamanda bir kurtuluşumuz var. Bunun, hepimiz için bir bayram havasında geçmesi gerekiyor. Konserler boyutu bunu karşılıyor. Bugün yaptığımız bu bilgi yarışmalarına, 37 bin öğrencimiz sınavlara katılım gösterdi. 37 bin gencimizin bu sınavlara katılması demek, 37 bin eve girdiğimiz anlamına geliyor. Bu konuyla ilgilenen öğretmenleri düşündüğümüzde 100 bine yakın kişinin gündeminin Gaziantep Savunması ile Gaziantep’in kurtuluşu ile ilgili olduğunu görüyoruz. İşte ikinci 100 yıla böyle giriyoruz. Sınav sorularına baktım, hepsi son derece iyi hazırlanmış sorular, büyük bir emek harcanmış. Rıdvan Başkanımızın her işi çok özeldir, Şehitkamil’in işi her zaman çok özeldir. Ben gerçekten 7’den 70’e emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben bir kez daha hem derece alan hem de katılan herkesi tebrik ediyorum.”

GEÇMİŞİMİZDEN DERS ALIP, GELECEĞİMİZE ÜMİTLE BAKMAMIZ LAZIM

Ödül töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu sözleri kullandı: “Yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan etkinliklerden birisini daha bugün hep birlikte icra ediyoruz. Özellikle 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde sportif aktiviteler ve diğer aktivitelerin hepsini hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile başlatmış olduğumuz bilgi yarışmalarını geleneksel hale getirmek istiyoruz. Özellikle bizim öğrencilik çağlarımızdaki o bilgi yarışmaları, okulların arasındaki tatlı rekabeti yeniden yaşatmak istiyoruz. Son dönemde özellikle Gaziantep’in kurtuluşu ile ilgili yapılan etkinliklerde de bizim 2009 yılından bu yana oluşturduğumuz bir külliyatımız hayata geçmiş oldu. O günlerden başlattığımız etkinlikler, bu 2 yılda üst noktaya çıktı. Gaziantep Savunması ile ilgili çok nitelikli eserleri biz hayata geçirmeye gayret gösterdik. Özellikle Antep Savunması Kronolojisi isimli eseri, çocuklarımızın, gençlerimizin zihninde yer edebilmesini sağlamak adına hayata geçirdik. Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi isimli eseri de hayata geçirdik. İnşallah bir müddet sonra onunla ilgili de bir çalışma yapacağız. Özellikle Gaziantep Savunması’nın öğretilmesi noktasında emek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Amacımız, atalarımızın bu toprakları vatan yapmak adına kanlarıyla suladıkları bu toprakları, bizler de bundan sonra daha ileriye götürmek adına ne tür bir gayret içerisinde bulunmamız gerek, bunun bilincinde olmamız lazım. Geçmişimizden ders alıp, geleceğimize ümitle bakmamız lazım. O açıdan bu yarışmayı hakikaten benimsedik. Sayın Valimizin destekleri, Kaymakamlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bugün yarışmanın ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Ben bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyorum, sınavlara katılan tüm öğrencilerimizin de ben alınlarından tek tek öpüyorum.” Bülten

16 Ara 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.