“Okul ve çevresindeki iş yerlerinin denetimleri artacak”

Gaziantep’te 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi

Gaziantep’te 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada okul ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin, özellikle okul çevresindeki iş yerlerinde denetimlerin arttırılacağını kaydetti.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde geniş katılımla düzenlenen toplantıda salondakilere hitap eden Gül, ildeki eğitim yatırımlarına değinerek devam eden 4 bin derslik tamamlandığında ikili eğitim yapılan okulların yaklaşık üçte ikisinin tekli eğitime geçeğini bildirdi.

Güvenlikten, temizliğe, sportif faaliyetlerden devam eden projelere kadar pek çok konuda açıklama yapan Gül, “Okulların dış güvenliğini sağlamak için okullarımızın bir kısmına kamera sistemi kuruldu, kurulmaya devam edecek. Kurulan kamera sistemi ile velilerimiz ve öğrencilerimiz okullarımızda dış güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntının olmadığını bilecekler. Bizler de istediğimiz zaman istediğimiz okulun giriş ve çıkışında olan biten her şeyi tek tuşa basarak görmüş olacağız. Bunlar MOBESE gibi kayıt altına alınacak. Dolayısıyla da suç işlemesini önleyecek bir sistem olmuş olacak” dedi.

Okullardaki sportif anlamda fiziksel eksikliklerin Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile il ve ilçe belediyeler tarafından hızla ilerlediğini aktaran Gül, “Şu an 42 tane spor salonu inşaatımız devam ediyor. 13 tane havuz inşaatımız var. Yılın sonuna kadar 55 tane spor salonu ve havuz inşaatı tamamlanmış olacak. Böylelikle okullarımız en yakın spor salonuna kavuşmuş olacak. Her ilçede ise mutlaka bir tane havuz hizmete girmiş olacak. Yüzmeyle ilgili spor yapmak isteyen çocuklarımızın fiziki engelleri ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

“Spor kulüpleri aynı zamanda mahalle kulüpleri”

Okullarda kurulan spor kulüplerinin aynı zamanda mahallenin de kulübü olduğunun altını çizen Gül, “Okullarımızda kurduğumuz okul spor kulüplerinin mahalleye entegre edilmesini ve mahallenin bu kulüplere sahip çıkmasını istiyoruz. Muhtarlarımızdan isteğimiz sadece öğrencilerin değil mahallenin tamamının spor yapması. Gaziantep’te yediden yetmişe herkesin spor yapmasını istiyoruz. Şu an itibari ile 22 bin civarında lisanslı sporcumuz var. Geçen yıl bu rakam 400 civarındaydı hedefimiz 100 bin lisanslı sporcu. Okullar açılır açılmaz beden eğitim öğretmenlerimizin okul müdürlerimizin ilk yapacakları iş yetenekli çocukların tespit edilmesi, bu çocukların yeteneklerine göre tasnif edilerek lisanslarının çıkarılması. Kulüplerimizdeki malzeme ihtiyaçlarının çoğu tamamlandı tamamlanmaya devam ediliyor” şeklinde konuştu.

Gül konuşmasını başlıklar ve konular halinde şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımızda temizlik alışkanlığı çok önemli. Çocukların çöpü sokağa atmamaları, komşularını arkadaşlarını rahatsız etmemeleri, trafik kurallarına uymaları, çevreye ve doğaya olan saygı yani özetle iyi şeyleri anlatmamız lazım. Çocuklarımıza toplum içindeki davranış kurallarını hatırlatmamız lazım.

Yine uyuşturucu ile mücadele konusunda Gaziantep Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelede en iyi emniyet müdürlüklerinden bir tanesi. Polisimiz, jandarmamız, bekçimiz, güvenlik görevlilerimiz sahada. Fakat bağımlılıkla mücadele sadece polisimizin tedbirleriyle çözülecek bir mesele değil. Bunun sosyal, kültürel, psikolojik, çevresel boyutları var. Velilerimizden, öğretmenlerimizden ricamız herhangi bir aktivitesi olmayan, hayata tutunamamış çocuklara hepimizin sahip çıkması lazım. Onlar bizlerin de çocukları olabilirdi.

Kantinleri bu sene geçen yıldan daha çok denetleyeceğiz. Hijyen anlamında, kantinlerde yasak olan ürünlerin satılması anlamında hassasiyetimiz var. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Özellikle okulların etrafındaki iş yerlerinin denetleyeceğiz. Tek tek sigara satımından tutun da öğrencilere satılmaması gereken ürünleri satanları gördüğümüzde bu iş yerlerini mühürlememiz gerekiyor. Küçük yaştaki çocuğa tek tek sigara satan esnafa ihtiyacımız yok. İşini hem vicdanen hem hukuken yapan herkesin başımızın üstünde yeri var.

“Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” kitap okuma kampanyamız bu sene de davam edecek. Okulların açıldığı ikinci pazartesi tüm öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek kampanyanın 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışını yapmış olacağız.

Yetiştirme kursları, sınavlara hazırlık kursları ve okuma yazma kurslarını organize bir şekilde yapıp öğrencileri hazırlamamız gerekiyor. Sınavlara hazırlık kurslarında öğrencileri bir deneme sınavı yaparak başarısına göre gruplandırmakta fayda var”

Yaklaşık iki saat süren toplantıya Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyeti Müdürü Faruk Karaduman, Kaymakamlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanları, servis ve kantinci esnaf temsilcileri, muhtarlar, din görevlileri ve tüm eğitim paydaşları katıldı.Bülten

06 Eyl 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.