OKUYARAK BİR OLUYORUZ

Erdem Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencileri, GAP Görme Engelliler Okulu’ndaki öğrenci arkadaşlarıyla buluşup arkadaşlarına kitap okuyor. Aralık ayında ba...

Erdem Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencileri, GAP Görme Engelliler Okulu’ndaki öğrenci arkadaşlarıyla buluşup arkadaşlarına kitap okuyor.

Aralık ayında başlayan bu proje ile Erdem Koleji öğrencileri, belirli günlerde GAP Görme Engelliler Okulu’na giderek orada arkadaşlarına hem kitap okuyor hem de beraber kaynaşma fırsatı buluyor.

Bireysel farklılıkların arkadaşlık ve iletişim kurmada bir etkisinin olmadığına vurgu yapan Erdem Koleji ilkokul rehber öğretmeni Ayşegül Tümbaş, “Bu proje ile hem öğrencilerimizin içindeki dayanışma ve yardımlaşma duygusunu ön plana çıkarıyoruz hem de bireysel farklılıkların arkadaşlıklar kurmada bir engel oluşturmadığını öğrencilerimize gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Her insanın birer engelli adayı olduğunu belirten Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Birlikte yardımlaşarak dayanışma ile bu engelleri kaldırabiliriz. Göremeyene göz, duyamayana kulak olarak bir olabiliriz. Bu proje ile bu duygu ve düşünceleri öğrencilerimize aşılıyoruz” dedi.

Okuyarak Bir Oluyoruz projesi 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek ve Erdem Koleji öğrencileri, arkadaşlarına belirli zamanlarda kitap okumaya devam edecek.

03 Oca 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.