Ölüm yollarına önlem

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, PUSULA’yı ziyaretinde Gaziantep’in ilçe bağlantılarında ölüm yollarını gündeme getirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, PUSULA’yı ziyaretinde Gaziantep’in ilçe bağlantılarında ölüm yollarını gündeme getirdi. Taşdoğan, özellikle Nurdağı-Gaziantep arasındaki yolun sürekli can aldığını ve bu yolun bir ancö duble yol olması için girişimlere başladığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, PUSULA’yı ziyaret ederek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Demir ile bir araya gelen Taşdoğan, ağırlıklı olarak kent sorunlarına değindi. Gaziantep’in sağlık turizminde önümüzdeki dönemlerde büyük bir atılım gerçekleştireceğini anlatan Taşdoğan, Cumhur İttifakı’nın devam edeceğinin altını çizerken, sağlık çalışanlarına yönelik de düzenlemelerin yapılması gerektiğini anlattı.

Sağlık komisyonunda yer alan Muhittin Taşdoğan Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, Türkiye'nin sağlık turizminde atılım yapacağını söyledi.

BAZI YOLLAR ÖLÜM YOLUNA DÖNÜŞTÜ

Milletvekili Taşdoğan, Gaziantep'i ilçelere bağlayan yolların sıkıntılı olduğunu bazı yolların ölüm yoluna dönüştüğünü söyledi. Taşdoğan, "Gaziantep Nizip yolu ölüm yoluna dönüşmüştü. Bu yol çift geliş çift gidiş yolu haline gelmesi için yapım işleri başladı. İnşallah en kısa zamanda biter bunun takipçisi olacağız. Sadece Gaziantep Nizip yolu değil Gaziantep'e bağlanan bütün yollarda sorun var. Dünkü ölümlü kazanın gerçekleştiği Gaziantep-Nurdağı yolunda ilk ölümlü kaza değil, bu yol yaklaşık 67 kilometre uzunluğunda ve bir kısmı ikili yol halindedir. Bu yolun yoğunluğu fazladır. Yılda 50'ye yakın kişi bu yolda yaralanma ve ölümlü kaza geçiriyor. Biran önce bu yolun çift yol yapılması gerekmektedir. Bu yol içinde girişimlerde bulunacağız" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ GELİŞECEK

Taşdoğan ülke geneli ve Gaziantep’te sağlık alanında ciddi yatırımlarının yapıldığını, önümüzdeki dönelerde sağlıkta bir atılım yaşanacağı belirterek, şunları kaydetti: Sağlık turizmini teşvik edici artırıcı çok yatırım oldu. Sağlık turizmi ile ilgili bir anonim şirket kurmak istiyoruz. Anonim şirket üzerinden bunların bakanlık bünyesinden takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağlık turizmi açısından Türkiye bir cennettir. Çünkü Avrupa'dan daha kolay sağlık hizmetine ulaşabiliyoruz ve tedavi edici hekimlik noktasında Avrupa'dan daha iyi durumdayız ve Avrupa'dan daha ucuz bir durumdayız. Devletimizin çok yatırımı oldu. Özellikle şehir hastaneleri gibi bunun yanında çok sayıda özel hastane yatırımı oldu. Bu yatırımları artık dövize dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü dünyanın birçok yerinde Türkiye'ye gelmek isteyenler var. Bu konuyla ilgili sağlık bakanlığımızın ciddi çalışacağını sağlık turizmi için gelenlerin gidiş ve gelişlerini kolaylaştıracak kanun düzenlemelerinin yapılacağını düşünüyorum.”

GAZİANTEP SAĞLIKTA CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bu gelişmelerin Gaziantep açısında da çok önemli olduğu aktaran Taşdoğan, “Bu gelişme Gaziantep için de çok önemli. Ortadoğu coğrafyasında sağlık sektöründe en iyi hizmeti alabileceğiniz illerden biri Gaziantep. Çünkü hem yapılmakta olan şehir hastanesi olsun, hem eğitim araştırma hastanesi hem de özel hastaneler, sağlık üniversitesi dahi Gaziantep’te var. Ve özellikli ameliyatlar Gaziantep’te yıllardır yapılıyor. Zaten şehrimizde bir sağlık turizmi oluyordu. Dış ülkelerden alıyorduk, onlardan da kolaylaştırılması yoluyla Suriye’den tutun da Fas’a kadar. Bu bakımdan Gaziantep’e de hasta gelmesi için çalışmaların yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRILARDA SUSKUN KALMAYACAĞIZ

Gaziantep ve ülkenin farklı bölgelerinde son zamanlarda gündeme sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken Taşdoğan, şunların söyledi: “Çalışma hayatı içerisinde olan sağlık çalışanları arasında sözlü ya da fiili şiddete uğramamış kimse yok. Bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Devletin adil bir şekilde oturup bunlarla ilgili bir düzenlemeler yapması gerekiyor. Biz de bu konuda katkı vermeye hazırlanıyoruz. Bu konuda inşallah suskun kalmayacağız. Suskun kalınacak bir konu değil.”

20 Tem 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.