ÖNCELİĞİMİZ LİG

TFF 1.Lig’de ve Türkiye Kupası’nda yoluna emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Bölükbaşı, önceliklerinin lig olduğunu açıkladı.

TFF 1.Lig’de ve Türkiye Kupası’nda yoluna emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Bölükbaşı, önceliklerinin lig olduğunu açıkladı. Şampiyonluk için konuşmanın erken olduğunu ifade eden Bölükbaşı, takımına güvendiğini vurguladı.

Haftalar ilerledikçe galibiyet sayılarının da artacağına inanan Bülent Bölükbaşı, “Biz galip geldikçe taraftarlarımızda stada gelecek. Gaziantep’te yıllardır özlenen tablo ortaya çıkacaktır. Biz buna inanıyoruz. Zaten teknik heyet, oyuncular ve yönetim tek yumruk olduk” dedi.

Bölükbaşı haftasonu oynayacakları Samsunspor maçını kazanarak galibiyet serileirni sürdürmek istediklerini kaydetti. Sivas ve Mersin engelini aşarak 2’de 2 yapan Büyükşehir Gaziantepspor’da lige verilen milli arada Samsun maçı hazırlıkları son sürat devam ediyor. Mavi-Beyazlıların hocası Bülent Bölükbaşı, ligin 7. haftasında Kamil Ocak’ta oynayacakları maç öncesi PUSULA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Biz sorduk, Bölükbaşı yanıtladı. İşte o röportajın tamamı:

‘ZORLU 6 HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK’

“İlk 6 hafta bizim için zorlu geçti. Çünkü; hedefi şampiyonluk olan takımlarla oynadık. Her maçı kazanmak gibi bir hedefimiz var. Rakip ayırt etme lüksümüz yok. Bu zorlu süreci iyi atlattık. Son iki maçımızı da kazandık. İnşallah Samsunspor maçını da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz”

‘MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ

“Biz maç maç düşünüyoruz. Mantıklı olanda bu zaten. İnsanoğlunun fıtratı ertelemeye uygun. Oyuncular, ‘3 maçta şu kadar puan alırsak’, ‘5 maçta şu kadar puan alırsak şöyle olur’ diye düşüncelere girebiliyorlar. O sebeple her maçı son maçımızmış gibi oynayacağız. Oyuncularıma her maçın kazanılması gerektiğini söylüyorum. O yüzden maç maç gideceğiz.”

‘YETENEKLİ OYUNCULARA SAHİBİM’

“Takımda oyunsal anlamda bir sıkıntım yok. Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapmak için var gücüyle koşuyorlar, iyi mücadele ediyorlar. Kendi oyun stilimi yavaş yavaş oyuncularıma aşıladığımı düşünüyorum. İstediğim oyun sistemini oynayacak oyuncu grubuna sahibim. Yetenekli oyuncularımın olması ofansif gücümüzü arttırıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de girdiğimiz pozisyonları değerlendirerek emeğimizin karşılığını alırız.”

‘ŞAMPİYONLUĞU KONUŞMAK İÇİN ERKEN’

“Lig sonunu konuşmak için çok erken. Henüz ligin altıncı haftasını geride bıraktık. Şimdiden şampiyon olacağız deyip; ne oyuncularımı baskı altına almak isterim ne de ben bu baskının altına girerim. Maç maç bakacağız. Her maçımızı kazanmak için oynayacağız. Sonuçta aldığımız başarılı sonuçlar bizi bir yere getirecektir.”

‘RAKİBİ DEĞİL, KENDİ OYUNUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ’

“Samsun maçı kazanılması gereken bir karşılaşma. Kendi sahamızda oynayacağız. Bilindiği gibi Samsunspor’da bir hoca değişikliği oldu. Hoca değişiklikleri her zaman takımlara pozitif bir katkı yapmıştır. Oyuncular kendini göstermek için, takımda yer alabilmek için bir takım performans artışında bulunabilir. Bütün takımlarda bu böyledir. Bizim maç öncesi de Samsunspor’da bir değişiklik oldu. Açıkcası, biz kendi oyunumuzu oynayabilirsek sahadan galip ayrılabileceğimizi düşünüyorum. Ama futbol bu, belli de olmaz. Her maç olduğu gibi bu maçı da ciddiye alacağız. Zaten öyle yaptığımız zaman da kazanıyoruz.”

‘BİREYSEL DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN TAKIM OYUNU’

“Oyuncularım çok özverili çalışıyor. Mersin maçında sonradan oyuna giren oyuncularım takıma büyük katkı sağladı. Takım menfaatleri her zaman bireysel menfaatlerin önünde olmalı. Hangi hamle yapılırsa yapılsın takımın kazanmasına yönelik yapılmış hamledir. Bu anlamda Mersin maçında oyuna giren Uche, Damir ve İskender takıma pozitif katkı sağladılar. Maçtan sonra da kendilerine teşekkür ettim. Diğer oyuncularıma da herkesin aynı katkıyı sağlaması gerektiğini söyledim. Eğer bir oyuncu takımına katkı sağlamadığı zaman farklı alternatifler düşünülür.”

‘ÖNCELİĞİMİZ LİG’

“Kupada açıkcası bir önceliğimiz yok. Bizim önceliğimiz şuan da lig. Ama kupa maçları ligde oynamayan arkadaşlar için çok büyük bir avantaj. Kupada, ligde fazla forma şansı bulamayan arkadaşlara görev vermeye çalışıyoruz. Kimse kaybetmek için sahaya çıkmaz. Bu yüzden bizde elimizden geleni yaparak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.”

‘BAŞARI GELDİKÇE TARAFTARIMIZ DA ARTACAKTIR’

“Çok fazla taraftar potansiyeli olan bir takım değiliz ama yine de zaman ayırıp maçlarımıza gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanda başarı geldikçe bizim de taraftar sayımızda artış olacaktır.”

‘HAKEMLERDEN ŞİMDİLİK MEMNUNUZ’

“Geçen sezon hakemlerden canımız çok yandı. Ama bu sezon şimdilik hakemlerle ilgili bir sıkıntımız yok. İyi başladık diye düşünüyoruz ama bu sezonda yine Göztepe maçında olsun Adana Demirspor maçında olsun verilmeyen 3-4 tane penaltımız var. Bu hataların kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Buna rağmen hakemlerin yönetiminden memnunuz.”

‘AYRIM YOK, FORMA HAK EDENİN’

“Verdiğim kararlarda takımda görev yapan herkes herşeyin takımın menfaati için olduğunu bilirse herşey daha da kolaylaşır. Bende bu işte henüz yeniyim. Açıkcası kimseyi kara kaşı kara gözü için oynatacak değilim. Kimden iyi performans alırsam, kimi iyi görüyorsam onu oynatıyorum. Oyuncularım takımda adaletli forma dağıtmam konusunda sağolsunlar bana da güveniyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok şuan için. İnşallah olmaz.”

‘YAYIN KONUSU CİDDİ BİR SORUN’

“Ligde maçların yayınlanmaması bizim için çok zor bir durum. Çünkü rakiplerimizli ilgili pek fazla bilgi ve görüntü elde edemiyoruz. Biz kendi maçlarımızı kamerayla çekiyoruz. Ancak rakipleri izleyememek bizim için büyük sıkıntı. Bu bütün takımlar için büyük bir sorun. İnşallah en kısa zamanda çözülür. Bilindiği gibi ligde çok fazla şehir takımı var. Takımını seyretmek isteyen taraftarlar var. Güzel karşılaşmalar, mücadeleler oluyor ve taraftarlar bu güzelliklerden mahrum kalıyor. Temennimiz bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi.”

09 Eki 2016 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.