Öztekin 50 bin kişiyle görüştü

Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren İYİ Parti Şehitkâmil Belediye Başkan adayı Bekir Öztekin, kampanya süreci boyunca 50 bin kişinin elini sıktığını Şehitkamil bölgesinden ulaşmadık insan bırakmadığını söyledi

Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren İYİ Parti Şehitkâmil Belediye Başkan adayı Bekir Öztekin, kampanya süreci boyunca 50 bin kişinin elini sıktığını Şehitkamil bölgesinden ulaşmadık insan bırakmadığını söyledi. Başkan seçildiği günde de parti rozetini çıkartıp, tüm Şehitkâmillilerin başkanı olacağını vurgulayan Öztekin, “İlçemiz bizimle İYİ olacak” dedi.

Göreve geldiklerinde ticari anlayışa son vererek, halkın refahını artırıcı bir anlayış ortaya koyacaklarını dile getiren Öztekin, ‘’Kentsel dönüşümde insanları mağdur etmeyeceğiz. Bankalara borçlandırmayacağız. Seçim çalışmalarımızda görüştüğümüz 10 kişiden altısı bu durumdan rahatsız. On binlerce vatandaş sıkıntısını dile getirdi. Bunların hepsini not aldık. İlk işimiz bu sorunları çözmek olacak” diye konuştu.

HALK KARARLI VE DEĞİŞİM İSTİYOR'

Propaganda süresi boyunca binlerce vatandaşla buluştuklarını ve sorunları dinlediklerini dile getiren Öztekin, ''Kentin eğitim, imar, şehirleşme ve yaşamsal birçok sorunu var. Ancak en önemlisi halktan uzaklaşmış bir belediyecilik anlayışı oluşmuş. İnsanlarımızın en büyük şikayeti belediye yetkililerine ulaşamamak. Biz ilk olarak halk ile birlikte yöneten katılımcı anlayışı inşa edeceğiz. İnsanların yüzü gülmüyorsa hiçbir hizmet toplumu memnun etmez.'' diye konuştu. Öztekin, 31 Mart yerel seçimlerinin huzur içerisinde gerçekleşmesini istediğini ve sonucun memlekete ve ülkeye hayırlar getirmesini dilediğini de sözlerine ekledi.

HAYATI KOLAYLAŞTIRICI PROJELER

Öztekin, halkın yaşamsal alanda yaşadığı sorunlara, akılcı çözümler hazırladıklarını söyledi. Bekir Öztekin, yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye çalışanlarına da mesaj gönderdi. Göreve geldiklerinde işini yapan emekçilerle karışmayacaklarını ifade eden Öztekin, ''Çalışanlarımızla asla mahkemelik olmayacağız. İş sözleşmelerimizi davul zurna il yapacağız'' dedi. Sosyal yardımlar, kentsel dönüşüm, eğitim desteği ve diğer tüm konularda halkın menfaatini esas alan bir anlayış ortaya koyacaklarını dile getiren Öztekin, hayatı kolaylaştırıcı projeleri ile Şehitkamil halkından büyük destek görüyor.

'HALKIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'

Göreve geldiklerinde ticari anlayışa son vererek, halkın refahını artırıcı bir anlayış ortaya koyacaklarını dile getiren Öztekin, ‘’Kentsel dönüşümde insanları mağdur etmeyeceğiz. Bankalara borçlandırmayacağız. Dülükbaba mesire alanını ve otoparkları 1 TL yapacağız. Yapacağımız kreşler ücretsiz olacak. Eğitimi spor ve meslek edindirme kurslarının tamamı ücretsiz olacak. Belediyeler kar kuruluşu değildir. Halka hizmet edip karşılığında para alma ezberini bozacağız’’ dedi. Öztekin, başta halk günlerinde olmak üzere düzenli olarak muhtarlara ve vatandaşlara geniş katılımlı toplantılarla hesap vereceklerini ve her eleştiriyi dikkate alarak ilerleyeceklerini de sözlerine ekledi.

''BELEDİYE EKİBİ BENİ İYİ TANIR''

2004-2009 yılları arasında Şehitkamil Belediyesi'nde Başkan vekilliği yaptığını hatırlatan Öztekin, ''Bu süreçte çalışan kardeşlerimiz bizim işçiye, emekçiye ve memura nasıl baktığımızı gördü. Biz 5 yıl bir aile gibi çalıştık. Bu nedenle kadrolaşmaya gelmiyoruz. Oradaki ekibi tanıyorum. O ekipte beni tanır. Geçmişte nasıl çalıştıysak yarında uyum içerisinde çalışırız'' diye konuştu.

''BELEDİYE ÇALIŞANLARINA KONUT MÜJDESİ''

Belediye çalışanlarının hayat standartlarının yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Öztekin şunları söyledi: ''Çalışanlarımızı ev sahibi yapacak bir Toplu Konut Projesi hazırladık. İnşallah göreve geldiğimizde ilk işimiz bu projeyi hayata geçirmek olacaktır. Bunun yanı sıra kimseyi işten çıkarmayacağız. Emekli olan arkadaşlarımızla da mahkemelik olmadan helalleşerek ayrılacağız.''

MEHMET DEMİR

28 Mar 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.