PARKA DOYDUK

Kentin birçok bölgesinde park ve yeşil alan çalışmasıyla şehrin imajını değiştirmek için büyük çaba harcayan Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil belediyeleri son 10 yılda Gaziantep’e 1001 park yaparak rekor kırdılar.

Kentte açılan son park “Büyükşehir İstasyon Parkı’ oldu.

Çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket eden Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil belediyeleri son 10 yılda Gaziantep’e 700’e yakın yeni park kazandırdı. Şehir merkezinde 300’e yakın parkın da revizyonunu yapan belediyeler adeta Gaziantep’i “Park Cennetine” dönüştürdüler.

Gaziantep’te belediyelerin son yıllarda artan duyarlılıklarıyla parklar konusunda bol seçeneğe sahip oldu. Gaziantep’te yaklaşık binbir park bulunuyor. Belediyelerden alınan bilgilere göre Gaziantep’te son 10 yılda park sayısında büyük bir artış yaşandı. Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda 94, Şahinbey Belediyesi 377, Şehitkâmil Belediyesi de 267 yeni park yaptı.

GAZİANTEP PARK CENNETİ OLDU

Şehrin keşmekeşinden uzaklaşmamıza yardımcı olan, insanlara çocuklarıyla birlikte gezip dinlenebilecekleri huzurlu ortamlar yaratan parklar, son dönemlerde çeşitlilik ve zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Doğa ile başbaşa kalmamızı sağlayan yeşil alanlarla kaplı parklar, Gazianteplilerin günlük yaşantılarında giderek daha geniş yer almaya başladı. Yeşil alanlarla kaplı parklar bu olumsuzluklar arasında, vakit ayırabilenler için adeta sığınılacak limanlar oluşturuyor. İrili ufaklı bu mekanların kimisi gölet ve havuzlarıyla, kimisi restoran ve kafeleriyle, kimisi amfitiyatrolarıyla, kimisi çocuk oyun alanlarıyla, kimisi çeşitli eğlence merkezleriyle, kimisi de fitness aletleri ile halka hizmet veriyor.

ŞAHİNBEY’DEN 377 YENİ PARK

Belediyelerden alınan bilgilere göre Gaziantep’te son 10 yılda park sayısında büyük bir artış yaşandı. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı 484 park bulunurken, bu parkların 377 tanesi 2009 yılından sonra yapıldı. Şahinbey Belediyesi 2009 yılından önce yapılan 107 parkı da yeniledi ve sıfır yapılmış gibi onardı.

ŞEHİTKÂMİL’DE 548 PARK VAR

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 548 park bulunurken, bunların 352 tanesi 2004 yılından sonra yapıldı. Ayrıca 2004 yılından sonra 196 parkında revizyonu yapıldı. Ayrıca Şehitkamil Belediyesi son 7 yılda ilçeye 85 parkotopark yaptı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 93 PARK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de son 12 yılda şehre 94 yeni park kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı parklar genellikle şehir merkezinde bulunuyor. Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

SON YAPILAN PARK İSTASYON PARKI

Yıllardır miting ve özel kutlamaların yapıldığı İstasyon Meydanı artık daha canlı ve görselli bir şekilde “Büyükşehir İstasyon Parkı’ olarak Gazianteplilere hizmet verecek. Toplamda 72 bin metre kare alan üzerine kurulan parkın 26 bin metre karesi yeşil alan oldu. Yaklaşık 9 bin metre kare alan olan GAR Meydanı ise yenilerek park alanına dahil edildi. Gazianteplilerin yanında anıtsal ve tarihsel bir değeri olan GAR binası ise daha modernize edilerek parka ayrı bir güzellik kattı.

29 Oca 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.