Polisgücü’nün trophy rakipleri belli oldu

Türkiye’de hokey sporu için rol model olan THF 2018-2019 Süper Lig şampiyonu Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Avrupa hokey liglerinde açık alan ve salon hokeyinde Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor

7-10 Haziran tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilen EuroHockey Club Challenge III 2019 Men “Erkekler Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası 2019’a başarıyla ev sahipliği yapan namağlup unvanla şampiyonluğu kazanarak kupayı Türkiye’ye kazandırırken Türkiye’nin puanını arttırarak EuroHockey Club Challenge II Men’e yükselmesini sağlayan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Avrupa’nın en önemli şampiyonası olan Trophy 200’i Türkiye’ye getirmeyi başardı. Şimdi gözler Avrupa Kadın ve Erkek Trophy Ligine çevirdi. 2020 Şubat ayında kadın ve erkek takımlarıyla Avrupa Trophy Liginde Türkiye’yi temsil edecek olan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü çalışmaların startını verdi.

Türkiye’de hokey sporu için rol model olan THF 2018-2019 Süper Lig şampiyonu Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Avrupa hokey liglerinde açık alan ve salon hokeyinde Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin Trophy Lige yükselmesini sağlayan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü 2020’de iki takımıyla birden Tropy ligde yarışacak. Gaziantep Polisgücü Spor Kulübünün ev sahipliğinde Şubat 2020’de Alanya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Trophy Ligi ve ardından Litvanya’da oynanacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kadın Trophy ligiyle ilgili çalışmaları hızlandıran Gaziantep Polisgücü Spor kulübü her iki şampiyonada da Türkiye’nin temsilcisi olacak. Açık alan şampiyonu Gaziantep Polisgücü Spor Kulübünün Trophy’de de 2020’de şampiyon olması için çalışacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan teknik çalışmaların yanı sıra transfer çalışmalarına da yoğunlaştıklarını ifade etti.

AVRUPA’DA HER YIL DÖRT ŞAMPİYONAYA KATILIYORUZ

Profesyonel hokey liginde iki ayrı kategori olduğunu ifade eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan “Açık alan ve salon hokey liglerinde kadın ve erkek takımlarımızla mücadele ediyoruz. 2020’de Eurohockey Indoor Club Trophy 2020 liginde kadın ve erkek takımlarımızla yarışacağız. Erkek Trophy liginde evsahibi biziz. Karşılaşmalar Alanya’da gerçekleştirilecek. Kadın takımımız ise Litvanya’ya gidecek. Yine 2020 yılında açık alanda da erkek takımımız bu yıl lig atlayarak Türkiye’nin puanını arttırırken EuroHockey Club Challenge II’ye yükseldi. Kadın takımımız EuroHockey Club Challenge III’te ki yerini korudu. Kısacası 2020 yılında dört ayrı Avrupa Şampiyonasına katılacağız ve temennimiz her şampiyonadan birinci çıkarak ülke puanımızı yükseltmek ve şampiyonluk kupalarını Türkiye’ye kazandırmaktır” dedi.

POLİSGÜCÜ’NÜN TROPHY RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Alanya’da Gaziantep Polisgücü Spor Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Eurohockey Indoor Club Trophy 2020 ‘de A grubunda karşılaşacak olan ülkeler Hollanda, İngiltere, Hırvatistan ve İrlanda, B grubunda ise İsviçre, Fransa, Portekiz ve Türkiye. 2019’da Hırvatistan’da ilk kez Trophy lige katılan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü 14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Alanya’da Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla karşılaşacak. Diğer taraftan 21-23 Şubat 2020 tarihleri arasında Litvanya’da gerçekleştirilecek olan Eurohockey Indoor Club Trophy 2020 Women’de yarışacak olan Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı ise Kızlar A grubunda İsviçre, Hırvatistan ve İtalya ile karşılaşacak. Bu ligde B gurubunda ise Belçika, Çekya, Litvanya ve Fransa yer alıyor.

2020 YILI POLİSGÜCÜ İÇİN ÇOK YOĞUN GEÇECEK

2020 yılının Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü için çok yoğun geçeceğini ifade eden Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan “2019 gibi 2020’de bizim için çok yoğun bir yıl olarak geçecek. Öncelikle Şubat 2020’de kadın ve erkek takımlarımız Eurohockey Indoor Club Trophy 2020’de yarışacak. Her iki takımımız Açık Alan Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. Bu liglerde erkek takımımız EuroHockey Club Challenge II Men, kadın takımımız ise EuroHockey Club Challenge III Women’de ülkemizi temsil edecek. Bunlar Avrupa Şampiyonasıyla ilgili yapacağımız karşılaşmalar. Diger taraftan yurt içinde de Türkiye Hokey Federasyonu’nun gerçekleştireceği 2019-2020 Açık Alan ve Salon Türkiye Süper Liglerinde kadın ve erkek takımlarımız ligin en iddalı takımları olarak yer alacak. Kısacası Türkiye Süper Liginde iki takımımız dört şampiyonaya, Avrupa Liglerinde de dört ayrı şampiyonaya çıkacak. Bu zorlu yılda Gazianteplilerin desteklerini bekliyoruz” dedi.

SPORA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Katıldığımız bütün şampiyonalarda bizlere her zaman destek sağlayan, bizlerin ve sporcularımızın moral ve motivasyonunu arttıran başta Sayın Valimiz Davut Gül olmak üzere, milletvekillerimize, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanımız Sayın Sayın Sait Kılıç’a, Gaziantep Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamızın yanı sıra bizlerden desteklerini esirgemeyen bütün sivil toplum kuruluşlarımıza ve özellikle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından şampiyonalar boyunca bizleri yalnız bırakmayan Gazianteplilere teşekkür ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ GAZİANTEP BASINI HAK EDİYOR

Hokey’in Türkiye’de yeni yeni geliştiğini ve bu gelişimde yerel ve ulusal basın kuruluşlarının önemli bir misyon üstlendiğini de ifade eden Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan “Bizler en büyük desteği Gaziantep’te yerel ve ulusal basın kuruluşlarından görüyoruz. Özellikle basın kuruluşlarımıza ve basın mensuplarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği hokey sporunun duyulması ve gelişmesi için büyük önem taşıyor. Gaziantepli basın mensuplarımıza bu anlamda spor adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

13 Haz 2019 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.