Sağlık hizmetleri aksayacak

Gaziantep’te sağlık çalışanları 3 günlük iş bırakma kararı aldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TBMM’de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını açıklamasının ardından TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaştı. Karara tepki gösteren Sağlık çalışanları, 6 Aralık, 7 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde iş bırakma kararı aldı. Gaziantep’te de sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine uyacağı, bu nedenle kent genelinde 3 gün süreyle sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını açıklamıştı. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından TBMM Genel Kurulunda görüşülen yasal düzenleme kabul edildi. Sağlık çalışanlarının tepkisine neden olan karar sonrası, Türk Sağlık-Sen ve Memur Sen’e bağlı sağlık çalışanları ülke genelinde iş bırakma eylemine gidecek.

İLK EYLEM 6 ARALIK PAZARTESİ…

Yalnızca hekimlerle sınırlı kalan ücret arışı kararına ilk tepki Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sağlık Sen’den geldi. Sağlık Sen’e bağlı sağlık çalışanlarına gönderilen mesajda, “Türk Sağlık-Sen olarak Hekimlere yapılan Ücret Artışının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması için 6 Aralık Pazartesi günü ülke genelinde 1 gün iş bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.

MEMUR-SEN’DEN EYLEM KARARI

Türk Sağlık –Sen’in eylem kararının ardından bir eylem kararı da Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’den geldi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hükümetin aldığı ayrımcı karara karşı tüm Türkiye’de eyleme geçileceğini belirtip 7-9 Aralık tarihlerinde iş bırakılacağını duyurdu. Gaziantep’te de her iki sendika üyesi sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine uyacağı, bu nedenle kent genelinde 3 gün süreyle sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanması bekleniyor.

06 Ara 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.