ŞAHİN HER YERDE

Cumhur İttifakının adayı Fatma Şahin, OSB’de işçilerle bir araya geldi

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Fatma Şahin, saha çalışmalarını amansız bir şekilde sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerle bir araya gelen Şahin, 5 yılda hayata geçirdiği projeleri ve yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. İşçilerden tam not alan Şahin, Gaziantep’i yeni dönemde daha modern bir kimliğe kavuşturacaklarını vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fabrika ziyaretleri kapsamında gittiği her fabrikada çalışanlarla birlikte yemek sırasına girdi, öğle yemeği yedi, projeleri anlattı. Hem işvereni hem de çalışanı dinleyen başkan Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin nabzını tuttu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin üretim merkezi olan Gaziantep’i, çağ atlatmak için istişareleri önemsedi, barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Bölgedeki fabrikaları ziyareti sırasında büyük bir ilgiyle karşılanan başkan Şahin, özellikle sanayi işçilerini yakından ilgilendiren 250 bin nüfusun yaşayacağı 50 bin konutluk Türkiye'nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesinde gelinen son noktayı anlattı.

PROJELERİ HAKKINDA DETAY VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk dönemindeki Gaziantep'in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan 1 milyar liralık bütçeli Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında bir yılda yapılan yüzde 27 indirimi hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin iş birliğinde Türkiye'nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesi ve kent içi trafiği rahatlatacak Gaziray projesi başta olmak üzere birçok çalışmayı anlatan Şahin, gazi şehrin geleceğini doğrudan etkileyecek projeleri hakkında detay verdi.

ALLEBEN VADİ PARKI PROJESİ

Yeni dönemde hayata geçirecekleri Alleben Vadi Parkı Projesi’ni fabrika işçilerine anlatan Şahin, “ Toptan gıda satıcıları, nakliyeciler, fıstıkçılar, ayakkabıcılar ve terlikçiler ile dorse imalatı yapan meslek gruplarına yönelik Burak-Beykent Mahallesi’nde yapılması planlanan sanayi sitesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Şahin, Alleben Vadi Parkı projesi kapsamında Alleben’in Ayıntap’la buluşacağını, Alleben deresinin şehrin en güzel yerlerinden biri haline getireceklerini bildirdi.

DOĞA HARİKASI BİR MEKAN KURULACAK

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı Ekopark Projesi’yle; Teras Alanı, Plaj, Su Altı Araştırma Merkezi, Rehabilitasyon Alanları ve Ekopark’ın yer alacağı doğa harikası bir mekan kurulacağını bildirdi.

GAZİANTEP’E GELMEK İÇİN CAN ATACAKLAR

Enerji üretiminden kentsel düzenlemelere, alt yapıdan trafiğe, su ve kanalizasyondan kültürel çalışmalara kadar çok geniş bir alandaki projelerini tek tek anlatan Fatma Şahin, hemşerilerinden bir dönem daha oy istediğini ve amacının kendisinden sonraki belediye başkanına daha iyi bir kent bırakmak olduğunu dile getirdi. Hedefleri konusunda tüm birikimini harekete geçirdiğini belirten Şahin, “Antep’i Gazi dedelerimizin ve şehitlerimizin anısına yakışan bir kent yapmaya devam etmek istiyoruz. Gaziantep öyle bir kent olacak ki, başka kentlere göç eden hemşerilerimiz de geri gelmek için can atacaklar” diye konuştu.

ÇILGIN PROJE: MEDENİYET ŞEHRİ

Herkesin bir çılgın projesi olduğunu sözlerine ekleyen Şahin, “New York Central Park’dan daha büyük Gaziantep’e Medeniyet Şehri yapılacak. 4 milyon metrekare yeşil alanıyla vatandaşlarımız çocuklarıyla buralardan istifade edecek. Gaziantep’in çehresini oluşturan kıymık taşından oluşan evleri, dükkanları olan güzel bir şehir olacak. Önemli bir taş kıymık taşı çünkü evi kışın sıcak yazın soğuk tutar. Kimlikli bir taş. İçinde yeni hanıyla halkımızın hizmetine sunulacak. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a girerken ilk önce hanları ve hamamları düzeltti. Sanat merkezlerini, camilerini kurdu. Bizde hanlarıyla bahçeleriyle merkezleriyle Osmanlı’nın zarafeti, Selçuklunun sadeliği, cumhuriyet dönemizin güzelliği olacak Medeniyet Şehri’nde. Antep’in evlerinin ortasında hayatları vardı, sokaklarda çeşmeleri vardı, cumba evleri vardı. Çocukluğumuzun geçtiği sokakları şimdi buraya Gaziantep Medeniyet Şehri’nde yaşayacak” dedi.

BİLİM MERKEZİ KURULACAK

Şahin, şunları bildirdi: “Gaziantep’in bir farkı var. Bir eser ortaya çıkarken devlet işin içinde, hayırsever işin içinde, görevliler işin içinde. Gaziantep modeli bu. Parasız iş yapma modeli bu. Bir bilim merkezi kuruyoruz, dışını Topcuoğlu ailesi, içini TÜBİTAK yapıyor, yerini Gaziantep Üniversitesi veriyor gençlerimizde bunu kullanacak.”

METRO PROJESİ BAŞLADI

“Gar-Düztepe-Hastane Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri ” ve “Gar-Gaün 15 Temmuz Yerleşkesi Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri ” işleri kapsamında proje çalışmalarının tamamlandığını aktaran Şahin, şöyle konuştu: “Yoğunlukta Rusya ile yarışıyoruz. Sağlıklı büyüyebilmemiz için trafiği halletmeliyiz. Metro ile yerin altına girmemiz lazım. 1’inci hattı tamamladık. Dünyanın en iyileriyle çalışarak 15 ayda yaptığımız ulaşım master planı onaylandı ve temel atacak duruma geldik. Aklımızda Gaziray ile 25 kilometre bitince, Demokrasi meydanından Düztepe’ye, oradan Yeşilvadi’ye geçerek Akkent’e ve yeni şehir hastanesine gidecek bir metro hattı planlanıyor. Sizlerin desteğiyle Cumhurbaşkanımıza gideceğiz temeli atma noktasına getireceğiz.”

Mehmet Torun

12 Şub 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.