Şehitler Diyarı

Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı gösterdiği destansı  direniş nedeniyle Atatürk’ün talimatıyla  TBMM Tarafından “Gazi”lik unvanıyla onura edilen Gaziantep, son 30 yılda da teröre 250 şehit vererek, “Şehitler Diyarı olarak anılmaya başlandı.

Gaziantep’teki 250 şehidin içinde 40 Polis, 30 Subay, Astsubay, 180 er ve erbaş bulunuyor. 2020 yılının şubat ayında Suriye’de devam eden çatışmalarda Gaziantep 5 şehit verdi.

Terörle mücadele sırasında bugüne kadar 200’ün üzerinde şehit veren Gaziantep, son dönemde Suriye’de gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda üst üste verdiği şehitlerle “Şehitler Diyarı” olarak anılmaya başlandı. Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, “Vatan savunması için Gaziantepliler olarak kanımızın son damlasına kadar savaşmaya ve sınırlarımızı korumaya devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep dönemde Suriye’de gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda üst üste verdiği şehitlerle gündeme gelmeye başladı. Gaziantep 2020 yılında Suriye’ye gerçekleştirilen operasyonlarda 5 şehit verdi. Şehitlerimiz Onur Şükrü Özler, Uğur Kurt, İbrahim Halil Açıkgöz, Mustafa Ertürk, Mecit Demir.

ŞUBAT AYINDA 5 ŞEHİT VERDİK

2020 yılında ilk şehitlerimiz Onur Şükrü Özler, Uğur Kurt oldu. Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği saldırıda Piyade Uzman Çavuş Onur Şükrü Özler (22), İstihkam Uzman Onbaşı Uğur Kurt (26) şehit düştü. Şubat ayında 2 şehidimizin acısı hala tazeyken, bu sefer de şehidimiz İbrahim Halil Açıkgöz oldu. Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin topçu atışı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz (22), 10 Şubat’ta şehit düştü. Geçen haftada Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk'ün (25) şehit haberiyle sarsıldı. Son olarak da Tankçı Sözleşmeli Er Mecit Demir'in (25) acı haberi ulaştı.

TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, 1990 ile 2020 yılları arasında Gaziantep’in polis, subay, astsubay ve er olmak üzere 250 şehidi olduğunu açıkladı. Şehit ailesi ve Şehit Aileleri dernek başkanı olarak bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen ı Hamza Bayındır, FETÖ’sü IŞİD’i, PYD’si, PKK’sı dış güçleri olmak üzere herkesin Türkiye üzerinde bir oyun oynadığını söyledi.

MÜCADELEMİZ 30-35 SENEDİR DEVAM EDİYOR

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, iki taşın birbirine sarılırsa birinin kırılacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Bir zamanlar Çanakkale Savaşı’nda 7 devletin Türkiye üzerinde oynadığı gibi şimdi şu durumu Rusya’da dâhil bu işin içinde seviyesine getirdiler. Allah’a şükür Türkiye’miz kuvvetli. Şimdi şu anda terör var, terörle mücadelemiz 30-35 senedir devam ediyor, hala da devam edecek” dedi.

GAZİANTEP’İN 250 ŞEHİDİ VAR

35 yıllık terörle mücadelede birçok vatan evladının şehir düştüğünü kaydeden, Bayındır, Gaziantep’inde son 30 yılda 250 şehit verdiğini söyledi. Bayındır konuşmasına şöyle devam etti: Bu geçen sürede 1990 yılından 2020 yılına kadar Gaziantep’te 250 şehidimiz oldu. Bu şehitlerden 40 tanesi polis, 30 kadar Subay ve Astsubay, diğerlerinin hepsi er. Biz bu vatana hizmet edip bu vatan için canımızı verdiysek biz bugünler için yetiştik. Ama hükümetimiz polisimize ve askerimize ‘Vur Emri’ yetkisini daha fazla versinler. Umudumuz hükümetimiz terörün üzerine daha fazla gitsin, şehit ailesi olarak bunu istiyoruz. İnşallah düzelir, her inişin bir yokuşu vardır, bir karanlığı bir aydınlığı vardır. Türkiye’de hükümetimiz güçlü, devletimiz güçlü. Bir şehit haberi geldiğinde sanki çocuğumuz bugün şehit olmuş gibi hissediyoruz. Biz bundan geri durmayacağız, terör devam ediyorsa biz de devam edeceğiz”

MEHMET TORUN

23 Şub 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.