SON DAKİKA... Gaziantep'te koronavirüs fırsatçılarına ağır darbe, tonlarca sahte dezenfektan ele geçirildi, çok sayıda gözaltı var

Bu kadarına da pes artık! Tonlarca sahte dezenfektan ele geçirildi

Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, koronavirüsü fırsat bilip, sahte etil alkol kullanarak, sahte dezenfektan ve temizlik ürünleri üretip, fahiş fiyatla satma hazırlığı yapanlara operasyon yaptı. Teknik ve fiziki takip sonrası gerçekleştirilen 5 ayrı operasyonda, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce, kaçak içki üretiminde kullanılan Etil Alkolü kullanarak, sahte dezenfaktan üreten ve Korona Virüs (Covit-19) salgınından faydalanarak haksız kazanç sağlamayı amaçlayan şüphelilere yönelik yapmış olduğu teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda;

1. 19.03.2020 tarihinde, Oğuzeli İlçesi Körkün Mahallesi Havaalanı Sanayi Sitesi içerisinde V.F. isimli şahsa ait depoda yapılan operasyonda; paketlenmiş halde toplam 3.532 adet (12 ton) piyasa fiyatı yaklaşık 840 Bin TL olan farklı markalara ait sahte dezenfektan ve deterjan ele geçirilmiş ve olayla ilgili iki şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca şüphelilerin sahte fatura ile kolluk kuvvetlerini yanıltmaya çalışması üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri olay yerine davet edilmiş, Gelir idaresi Başkanlığınca faturaların sahte olduğunun tespiti üzerine şüpheliler hakkında evrakta sahtecilik ve Vergi Usul Kanuna Muhalefetten yasal işlem başlatılmıştır.

2. 27.03.2020 tarihinde, Oğuzeli İlçesi Körkün Mahallesi Havaalanı Sanayi Sitesi içerisinde M.E.K. isimli şahsın aracında yapılan aramada, 5 Lt.’lik bidonlar içerisinde 55 bidon olmak üzere toplam 275 Lt. Etil Alkolün yasadışı olarak bulundurulduğu ve fahiş fiyatlarla piyasa sürülmekte olduğu tespit edilerek olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

3- 30.03.2020 tarihinde, Oğuzeli İlçesi Körkün Mahallesi Havaalanı Sanayi Sitesi içerisinde, M.G. isimli şahsın aracında yapılan aramada, fatura ve irsaliyesi bulunmayan, 30 Lt.’lik bidonlar içerisinde 4 bidon olmak üzere toplam 120 litre Etil Alkolün yasadışı olarak bulundurulduğu ve fahiş fiyatlarla piyasaya sürülmekte olduğu tespit edilerek olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

4. 31.03.2020 tarihinde, Şehitkamil İlçesi Narlıtepe Mahallesinde M.U. isimli şahsa ait depoda yapılan operasyonda, Fatura ve irsaliyesi bulunmayan, 5 Lt.’lik bidonlar içerisinde 18 bidon olmak üzere toplam 90 litre Etil Alkolün yasadışı olarak bulundurulduğu ve fahiş fiyatlarla piyasaya sürülmekte olduğu tespit edilerek olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

5. 01.04.2020 tarihinde, Sam Mahallesinde İ.A. ve H.S. isimli şahıslara ait şirkette yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 100 bin TL. olan fatura ve İrsaliyesi bulunmayan toplam 8.800 Lt. Etil Alkolün yasadışı olarak stoklandığı ve fahiş fiyatlarla piyasa sürülmekte olduğu tespit edilerek gerekli yasal işlem yapılmış olup, olayla ilgili 2 şüpheli yakalanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

03 Nis 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.