SON VİRAJ

Gaziantep’te seçimin kazanı kim olacak?

Seçimler için son viraja girildi. Gaziantep genelinde herkes gözünü Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı seçimlerine çevirdi. Büyükşehir’de üç aday başkan olmak için yarışıyor. Seçimler için son düzlüğe girilirken adaylar düğmeye bastı. Fatma Şahin, Ejder Demir ve Celal Doğan, yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

ADAYLAR YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye başkan adayları, adeta uyumuyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 3 adayında performansı Gazianteplilerin takdirini toplarken, seçimden kimin zaferle ayrılacağı ise büyük bir merakla bekleniyor. Türkiye'nin her bölgesinde devam eden 2019 Yerel Seçim heyecanı Gaziantep'te de sürüyor. Cumhur İttifakı Adayı Fatma Şahin ve Millet İttifakının adayı Ejder Demir’in yanı sıra DSP'den aday olan Celal Doğan arasında geçen başkanlık yarışının son bulmasına günler kala kentin nabzı daha da hızlı atmaya başladı.

HEPSİNİN HEDEFİ ZAFERE ULAŞMAK

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkan adayları saha çalışmalarını sürdürürken, yavaş yavaş siyasetin ateşi de yükseliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları Fatma Şahin, Ejder Demir ve Celal Doğan seçim çalışmalarına mahalle ve ilçe gezilerini sürdürüyorlar. Büyükşehir adaylarının dışında ilçe belediye başkan adayları da yoğun bir tempo içinde çalışıyorlar. Adaylarla beraber il ve ilçe teşkilatları da yoğun mesai uygulayarak seçimden partilerinin zaferler ayrılması için gece-gündüz çalışıyorlar.

Köylerde de Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart 2019 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında onlarca köyü ziyaret etti, köylüler tarafından sevgi seliyle karşılandı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Şahin, köy halkına çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şahin, “Bizi muhabbetle ve sevgiyle ağırlayan köylülerimize çok teşekkür ediyoruz. Kalbi yakınlığı bilmeyenler bol keseden atıyorlar, köylülerimiz, ne diyorsa, biz de odur” dedi.

Hafta sonunu Şahinbey ve Şehitkamil’deki kırsal mahallelerini ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Fatma Şahin, 2014 - 2018 yıllarında köylere dönük yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını anlattı. Şahin, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine yönelik çalışmalar kapsamında Şahinbey ilçesine bağlı Burç, Cevizli, Zeytinli ve Hacıköprü kırsal Mahallesi’nde, Şehitkamil’e bağlı Aktoprak ve Sam Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

TÜM ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDİK

Türkiye’nin 17 yıl içerisinde önemli bir noktaya geldiğini belirten Şahin, “Kalkınma yerelde başlar dedik, işimiz hizmet gücümüz millet dedik, daima millet daima hizmet dedik, durmak yok AK Parti’yle yola devam dedik. Birlikte tüm zorluklara göğüs gerdik, yılmadık ve başardık. Her gittiğim yerde sizlerin taleplerini not alıyorum, imkanlar ölçüsünde taleplerinizi yerine getiriyoruz. Birileri talimatı bir yerlerden alıyor, biz ise sizin gözünüzün içine bakıyoruz. Aramızdaki fark bu. Köylülerimiz ne diyorsa, biz de odur, kalbi yakınlığı bilmeyenler bol keseden atıyorlar. En büyük cevabı sandık verecektir. Kim halkın başkanıymış gösterecekler. 1 Nisan’da ustalık dönemi başlayacak. Su medeniyettir, yol medeniyettir artık bunların hepsini aşacağız. Köylerimizin en büyük ihtiyacının yol olduğunu biliyorum, güçlü desteğinizle hep birlikte bu meseleyi aşacağız. Yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Gücümüzü kadınlarımızdan, kardeşlerimizden, gençlerimizden alıyoruz. Arkamızda Şahinbey’in torunları var, arkamızda Şehitkamil’in torunları var, üzerimizde hak, yanımızda halk var” diye konuştu. Köylü kadınların yoğun ilgi gösterdiği Fatma Şahin, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ejder Demir’e yoğun ilgi

İYİ Parti ve CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ejder Demir, Millet ittifakındaki seçmenler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ejder Demir, sokak sokak, cadde cadde gezerek oy toplamaya devam ediyor. Ejder Demir, seçimde son haftaya girdiklerini belirterek, “Tüm ekibim ve Gaziantep halkı ile beraber seçim gününe kadar 7/24 sahadayız. Gaziantep’te kazanan Millet ittifakı olacak. Kazanan İYİ’ler olacak” dedi.

Gittiği her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan Ejder Demir, 31 Mart akşamı seçimlerden zaferle ayrılacağına inanıyor. Gaziantep’in sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ifade eden Demir, “31 Mart akşamı Gaziantep İYİ olacak” dedi.

CHP’DEN TAM DESTEK

Pazarcı esnafların tezgâhlarını dolaşarak, esnaf ve vatandaşlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden Ejder Demir, projeleri hakkında özet bilgiler aktarıp 31 Mart seçimlerinde kendisine destek olunmasını istedi. Gerçekleştirilen ziyaretlere Ejder Demir’in yanı sıra İYİ Parti ve CHP’li yöneticiler, belediye meclis üyesi adayları da katılıyor.

EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Pazarcı esnafları ile pazara sebze ihtiyacını almaya gelen vatandaşların samimi, içten ve sıcak davranışları ile karşılaşan Demir, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde destek istedi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlardan mevcut Pazar yerinde yaşanan sıkıntılar ve sorunlar hakkında da bilgiler alan Ejder Demir, göreve geldikleri takdirde kimseyi mağdur etmeden ve vatandaşlarla iletişim kurarak en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarının da sözünü verdi.

GAZİANTEP’İ KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİZ

Çalışma arkadaşları ile birlikte Millet İttifakı ekibi olarak Gaziantep’teki pazaryerini ziyaret ettiklerini belirten Ejder Demir, “Yaptığımız ziyarette esnafımıza hayırlı işler dilerken, pazara alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet ettik, sorunlarını ve isteklerini dinledik. Bundan sonraki ziyaretlerimiz tüm hızıyla devam edecek. Gaziantep’i karış karış gezeceğiz. İnşallah ta 31 Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerde de zaferle çıkacağız ve Gaziantep kazanacak” dedi.

Doğan’dan istihdam müjdesi

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantepli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için ortaya koyduğu 4 Mevsim Gaziantep Projesi ile göz dolduran Doğan, düzenlenen açık hava toplantılarına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda konuşan Doğan, atanamayan öğretmenlere istihdam müjdesi verdi.

Her mahalleye kreşler kuracaklarını ifade eden Doğan, “Gaziantep her geçen gün büyüyen bir şehir, bununla birlikte ihtiyaçlarda büyüyor. Artık kadınlarımız iş hayatı içerisinde daha fazla yer aldığı için her mahallemize kreşler açacağız. Açacağımız kreşlere atama bekleyen öğretmenlerimizi atayacağız. Psikoloji eğitimi almış gençlerimiz bu kreşlerde istihdam edilecek. Gaziantep ve Türkiye’de yüz binlerce öğretmen adayı atama bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemiz halinde öğretmenleri bu kreşlerimizde görevlendireceğiz.”

Son dönemlerde belediye işçilerinin ‘Celal Doğan gelirse işinizden olacaksınız’ söylemleri ile korkutulduğunu duyduklarını ifade eden Doğan, “Ben hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Göreve geldiğim dönemde hiçbir belediye çalışanını işinden etmedim. Çünkü o çalışanın bir ailesi, bir hayatı var. Hayatım boyunca emekçilerin yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Büyükşehir Belediyesinde çalışan arkadaşlarımız müsterih olsun, kimse işinden olmayacak” dedi.

24 Mar 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.