Sporcu arkadaşlarından Avrupa şampiyonlarına coşkulu kutlama

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 4 farklı disiplinde Avrup...

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 4 farklı disiplinde Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan Şehitkamil Belediye Sporlu milli sporcu Muhammed Emin Bay, yeşil-siyahlı kulüpte başarının süre geleceğini söyledi. Avrupa Şampiyonası sonrasında yeşil-siyahlı kulübün altyapılarında çalışmalarını sürdüren paletli yüzücülerle bir araya gelen milli sporcu Bay, Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği şampiyonluğun ardından Avrupa Şampiyonası’nda 4 kez ödül kürsüsüne uzanan zorlu süreçle ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 6000 metre açık su yarışında, 1500 metre (surface) su üstü yarışında, 800 metre (surface) su üstü yarışında ve 400 metre (surface) su üstü yarışında altın madalya sevinci yaşadım. Ödül kürsüsünde milli marşımızı okumak, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak tarifi mümkün olmayan bir duygu. 2017 yılında Rusya’nın Tomsk kentinde düzenlediği Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 6 bin metre açık su yarışında Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşamıştım. Yaklaşık 1 yıl sonra Avrupa Şampiyonası sahnesinde yerimi aldım. Amacım; dereceleri daha iyi seviyeye getirmek. Başarının sürekliliğini sağlamak önemli bir ekibin işi. Bu nedenle bir kez daha değerli ailem başta olmak üzere hocalarıma, takım arkadaşlarımla Alleben Yüzme Havuzlarında görev yapan istisnasız herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün altyapıda aynı forma rengini paylaştığımız değerli arkadaşlarım, kardeşlerim bizler için yöresel izler taşıyan güzel bir kutlama yaptılar. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Şehitkamil Belediye Spor Kulübünün su sporları branşlarında çok güçlü bir altyapısı var, bu kulüpte başarılar büyüyerek devam edecek. Bizler de daha büyük başarılar için yeni hedefler belirlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UZUN SÜRE UNUTULMAYACAK BAŞARILAR ELDE ETTİK

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Paletli Yüzme Takımı ve Milli Takım Antrenörü Ali Göz, kısa mesafe disiplininde kısa bir sürede hafızalarda uzun süre unutulmayacak başarılar elde ettiklerini kaydetti. CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası sonrasında değerlendirmelerde bulunan antrenör Göz, “Kısa mesafede yüzülen disiplinler zorludur. Bu kategorilerde sonuçlar belirlendiğinde listelere salise farklarıyla 10’a yakın sporcu sıkışır. Böylesine zorlu bir alanda sporcumuz Tuğcan Kaytar, kısa sürede kısa mesafede hafızalarda uzun süre unutulmayacak önemli başarılar elde etti. Ben gerek Muhammed Emin’i gerek Tuğcan’ı elde ettikleri başarılardan dolayı bir kez daha kutluyorum. Onlar altyapıda yetişen sporcularımıza büyük bir model oldular. Onların ufuklarını genişlettiler. Sıkı bir çalışma ve disiplinle Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarının rekor derecelerle elde edileceğini gözler önüne serdiler. Bizler de teknik ekiplerde görev yapan eğitmenler olarak bundan sonraki süreçte yeni şampiyonlar yetiştirmek adına çalışmalarımızı büyük bir dinamizmle sürdüreceğiz. Bugün bizleri onurlandıran mesai arkadaşlarıma ve sporcu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 Ağu 2018 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.