Tarih TAHMİS'te…

Gaziantep’te kadınların girebildiği tek kahvehane “Tahmis”

Türkiye'nin en eski kahvehanelerinden biri olan Tahmis Kahvesi, yeni imajı ile Kadınlara da kahvehane kültürünü tanıtıyor.Tahmis Kahvesi İşletmecisiSelim Bağcı, "Gaziantep'in kahve kültürünü tüm dünyaya duyurmak istiyorum."dedi.

Gaziantep'in tarihi mekânlarından olan ve 1635 yılında Ayıntap Sancak Beyi Türkmen Mustafa Ağa Bin Yusuf tarafından yaptırılan Tahmis Kahvesi'nde adımınızı atar atmaz sizi hoş bir koku karşılıyor. Özel yapılan tömbeki, çay, menengiç ve Türk kahvesinin kokusu bir birine karışarak değişik bir aroma yayıyor ortaya.

Eski kuşak Anteplilerin kağıt oynadığı sağ taraftan, sol yöne baktığınızda ise genç kuşağı görmek mümkün. Yeni yapılan restore hali ile üst kata çıktığınızda ise sizi daha çok Antep hanımları ve üniversite öğrencileri karşılıyor. Tavlasını oynadığı yerde tömbekisini içenler, sanatçılar, ev kadınları kimi ararsanız görmeniz mümkün.

Mehmet Demir

11.06.2015

11 Haz 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.