Tarihi eser niteliğinde 2 kitap ve çeşitli objeler ele geçirildi

- Gaziantep'te, tarihi eser olduğu değerlendirilen ve üzerinde Hristiyanlığa ilişkin sembollerin yer aldığı 2 kitap ile çeşitli objeleri satmaya çalışan şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Arıl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Arıl Mahallesi'nde F.T'nin (50) evinde çok sayıda tarihi eser olduğu ve bunları satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler F.T'yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, üzerinde Hristiyanlık dinine ilişkin resim ve sembollerin bulunduğu 2 deri kitap, 7 taş su kabı, 3 hançer, 2 demir parçası, 4 kılıç ile tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Tarihi eser olduğu değerlendirilen parçalar Gaziantep Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor.

25 Kas 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.