Terör örgütleri yerli ve milli silahlar karşısında çaresiz kalıyor

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ABD’nin gönderdiği 4 bin tırlık silah yardımı almasına rağmen terör örgütlerinin yerli ve milli silahlar karşısında çaresiz kaldığını söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ABD’nin gönderdiği 4 bin tırlık silah yardımı almasına rağmen terör örgütlerinin yerli ve milli silahlar karşısında çaresiz kaldığını söyledi.

“Zeytin Dalı Operasyonu”ndan yerli milli silahların kullanıldığını dile getiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven “Uzun süredir ciddi bir terör sorunu yaşadığımız Suriye’nin Afrin ilçesinde PKK terör örgütünün uzantısı olan PYD’nin işgal ettiği topraklara müdahale etmek zorunda kaldık. Ülkemiz, Fırat Kalkan ve İdlib operasyonlarının ardından Suriye'de 3. harekatı Cumartesi günü başlattı. TSK, "Zeytin Dalı" operasyonuyla Afrin'i Cumartesi günü saat 17.00'de ateş altına aldı. F- 16'lar, Suriye hava sahasına girerek bomba yağdırdı. Obüsler, seri atışlarla dünyayışoka uğrattı. Bordo Bereliler, sınırı geçerek Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hainlerin işgal ettiği bölgeleri kuşattı. Cumhurbaşkanımız bu operasyonu bizim de katıldığımız Kütahya ve Uşak programlarında tüm dünyaya anlattı” dedi.

“Afrin harekatı yerli silahlarla yapıldı”

“ABD’nin son teknoloji ürünü 4 bin tır silah yolladığı terör örgütlerinin, Türkiye tarafından geliştirilen ve birçoğunun ABD’ninkinden daha üstün milli silahlar karşısında çaresiz kalarak kaçtığını beliren Yurdunuseven, “Bu taarruz tamamen yerli ve milli silahlarla yapılıyor. Fırtına obüsü, Cirit lazer güdümlü füze, askeri araçlara koruma sağlayan aktif koruma sistemi, Kasırga ve Sakarya füzeleri, SOM füzesi, tamamen milli insansız hava araçları, cirit füzesi, kayı güvenlik sistemi, KORAL, füzelere hassas güdüm kiti” diye konuştu.

23 Oca 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.