Ünlü Grafiti Sanatçısı Suriyeli Çocuklarla Kampı Renklendirdi

Geleceğin gazetecilerini yetiştiren TRT World’ün “Gençler İçin Gazetecilik” (J4J) programı bu ay Adana’da gerçekleştiriliyor.

Geleceğin gazetecilerini yetiştiren TRT World’ün “Gençler İçin Gazetecilik” (J4J) programı bu ay Adana’da gerçekleştiriliyor.

TRT World’ün değişime ilham olmak sloganıyla hayata geçirdiği ve küresel vicdan çağrısı yapan sivil girişimi ‘World Citizen’, "Gençler için Gazetecilik - Journalism for Juniors-J4J" yeni programını 8 Kasım Perşembe günü Adana, Sarıçam Konteyner Kent’te hayata geçirdi. Dünya’nın en büyük konteyner kenti olarak bilinen ve 35 bin Suriyelinin yaşadığı Sarıçam’da, 8 Kasım’da başlayan eğitimle 80 mülteci öğrenciye gazetecilik dersi veriliyor. Bugün sona erecek eğitim kapsamında öğrencilere mobil gazetecilik, hikâye anlatımı ve gazeteciliğin temel eğitimleri veriliyor.

Küresel bir medya ağı tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen böylesi bir sosyal sorumluluk projesinin bu durağında, diğer duraklardan farklı olarak, kamp duvarı grafitlilerle donatılıyor. TRT Arapça Dijital departmanında çalışan Grafiti sanatçısı Belal Khaled, graffiti eğitimi vereceği mülteci çocuklarla beraber kamp duvarına sanatsal dokunuşlarla yeni bir görünüm kazandırıyor.

TRT World, sosyal sorumluluk projesi “World Citizen” faaliyetleri kapsamında sığınmacı çocuklar arasında gazetecilik mesleğine olan ilgiyi arttırmayı, böylece geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda TRT World Dijital Departmanı çalışanlarından Mohamed Taha, Haber Merkezinden Suheil Damouny, TRT Arapça’dan Racha el Halabi ve Belal Khaled çocuk mültecilere kendi hikayelerini anlatabilmeleri adına muhabirlik ve görsel sanatlar eğitimi verecekler.

Belal Khaled’in çalışmalarına ulaşmak için tıklayınız: https://www.instagram.com/belalkh/?hl=en

Dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından başlatılan, çalışanlarının sahada sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiği bu girişim kapsamında gençlere bilgi, beceri ve daha iyi bir gelecek için umut vermeyi amaçlayan projeler gerçekleştiriliyor.

10 Kas 2018 - 00:00 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.