Vatan Partisi Genç İşadamlarına ekonomik çözümlerini anlattı

Vatan Partisi adayları seçim çalışmalarına Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ziyaretiyle devam etti.

Vatan Partisi adayları seçim çalışmalarına Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ziyaretiyle devam etti. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Mehmet Yeter ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyarete Vatan Partisi Gaziantep milletvekili adayları Mehmet Bedri Gültekin, Mehmet Lütfü Günnur Ünverdi, Tülay İyiekici ve İl Başkan Vekili Gürsel Güzel katıldılar.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter vakıf üyelerinin seçimlerden beklentilerini şöyle ifade etti; “Biz ekonomiden anlamayız, siyasetten anlamayız, biz sadece milli birlik, milli beraberlik ve ülkenin bölünmez bütünlüğünden anlarız. Milli birliği milli beraberliği kim, hangi lider sağlayacaksa biz onun yanındayız. Bizim yaşantımız bu çünkü biri gözünü vermiş gözsüz yaşıyor, biri kolunu vermiş kolsuz yaşıyor, öbürü ayaksız yaşıyor, öbürü evlatsız yaşıyor, öbürü babasız eşsiz yaşıyor, bu yüzden biz sadece vatanın birliğini bütünlüğünü görürüz.”

Vatan Partisi Gaziantep 1.Sıra Adayı Mehmet Bedri Gültekin PKK ve onun yasal kanadı olan HDP’ye karşı hassasiyetlerine vurgu yapan konuşmasında Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için bittiğinin altını çizdi. Gültekin konuşmasında şunları kaydetti: “Tayyip Erdoğan 16 yıldır yönettiği Türkiye’nin beka sorunu olduğunu itiraf etti. Gene Ekonomiyle ilgili deprem var diye konuşmuştu. 16 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidar beka sorunu var diyorsa ve ekonomik deprem içindeyiz diyorsa sorumlusu o iktidardır. Doğal olarak bu iktidarla Türkiye’nin gidemeyeceği ortadadır.

Erken seçim kararı alındıktan sonra HDP ile kesinlikle yan yana gelmemek koşuluyla CHP ile ittifak görüşmesi yaptık. Zaten HDP’nin PKK’nın yasal kolu olduğunu ve kapatılması gerektiğini, iktidar olduğumuzda da kapatılması için gerekli hukuki süreci başlatacağımızı da epeydir söylüyoruz. Biz CHP’ye Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olsun, tek aday olsun dedik, sadece HDP’den uzak durulmasını istedik. Bu teklifimiz CHP tarafından da İYİ Parti tarafından da kabul edilmedi. Yani HDP’yi tercih ettiler, bugünkü söylemleriyle de gösterdiler ki PKK’ya 5 bin tır ağır silah veren ABD’ye NATO’ya bağlılıklarını ilan ettiler. Ekonomik olarak da Türkiye’yi batıya bağlı tutmak ve doğudan da uzak tutma programına bağlı olacaklarını meydanlarda ilan edip duruyorlar.

Bu nedenlerle bu seçimde milletin önünde 3 seçenek olduğunu söylüyoruz; Cumhur ittifakı, Millet ittifakı ve Vatan Partisi seçeneği. HDP bir seçenek değil, Kürtçülük yaparak kuvvet oluşturmak ve o kuvvetle uluslar arası bir takım ilişkilere girerek Amerika’nın desteğiyle bölgede rol alma çabasında. İki seçenek Batıya bağlı sistemin ittifak partileridir. Diğer seçenekse Başı dik Türkiye’yi kuracak olan Vatan Partisidir. Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesini sağlayacak olan, Batı Asya Birliğini kurarak; Türkiye, Azerbaycan, Lübnan, Suriye, İran Irak’la anlaşarak hem terörü bitirecek, hem güvenliği sağlayacak hem de ekonomik krize çözüm sağlayacak olan Vatan Partisine ve Türkiye’ye büyük hizmetleri olan Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek’e oy vermek gerekir.”

Vatan Partisi milletvekili adayları akşam saatlerinde Gaziantep Genç İşadamları Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Bora Tezel’le birlikte yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette ekonomik kriz ve krizin nasıl çözüleceği konuşuldu. Vatan Partisi Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Bedri Gültekin ekonomik krizi nasıl çözeceklerini anlattığı konuşmasında planlı karma ekonomi uygulayacaklarını anlattı. Ekonomik olarak Cumhuriyet tarihin en ağır krizinin içerisindeyiz ve daha da ağırlaşacağı konusunda herkesin hemfikir olduğunu anlatan Gültekin şöyle devam etti: “Krizin nedeni belli, borç yükü Türkiye’nin taşıyamayacağı noktaya geldi ve sıcak paraya dayalı dönen bir ekonomik çarkı var. O sıcak parayı bulma konusunda da çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntılar var ve şimdi kendisini gösteriyor. Geçmiş yıllarda Türkiye ekonomisinin kendisini savunma mekanizması da yok edildiği için dışarıdan yapılan manipülasyonlara da sonuna kadar açık. Miting meydanlarında konuşan partilerin bu krizin çözümüne dair bir cümlesi var mı? Herkes bir yerde yığılmış bekleyen parayı dağıtıyor, gayri ciddi bir durum.

Planlı karma ekonomi uygulayacağız, stratejik sektörler kamunun elinde olmalı, özelleştirilen stratejik sektörler yeniden kamulaştırılmalı, özel sektörle kamu arasında birbirini destekleyen ve güçlendiren düzgün bir iş birliği sağlanmalı. Çin ekonomisi ve Hindistan ekonomisi büyüme rakamlarıyla bu duruma örnektir. Türkiye’nin de 30’lu 40’lı yıllar da büyümesiyle bu duruma örnektir. Dolar iç piyasada yasaklanmalı, iç piyasada yabancı para olmamalı. Gümrük duvarlarını yeniden dikeceğiz, Avrupa Birliğinden üyelik başvurusunu geri çekeceğiz. Türkiye’nin içinde üretilen malların dışarıdan ithalini zorlaştıracağız.

HDP’ye baraj aştırmak için uluslar arası bir manipülasyon gerçekleşiyor. Bu propaganda daha çok CHP’de yaygın olarak görülüyor. Amerika geçen yıl PKK’ya 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu ağır silah verdi. Şu anda Suriye’de 10 bin PKK’lıya Amerika maaş veriyor, Amerikan Savunma Bakanlığı bütçesine göre bu rakam yıl sonuna kadar 65 bin kişiye çıkacak. Dün Türkiye’ye silah ambargosu başlattı. İki ay önce Ege ve Akdeniz’de ABD, İsrail, Yunanistan ve Rum Kesimi ortak tatbikat yaptılar, hedefi Türkiye’ydi. Böylesine ciddi bir dış tehditle karşı karşıyayız. Meydanlarda, mitinglerde bu tehditlere hiç değiniyorlar mı? Bu siyasetçilerle bu sorunu çözemeyiz.”

Vatan Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında bugün saat 9,30’da Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret edecektir. Adaylar daha sonra Nizip’te Antepfıstığı esnafıyla bir araya gelecekler. Gaziantep merkezinde ve ilçelerde de esnaf ziyaretleri devam edecek.

21 Haz 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.