YA DOKTORLUK YAP YA MİLLETVEKİLİĞİ

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın, milletvekili olmasına rağmen, halen doktorluk mesleğini sürdürdüğü iddia edildi. Gazeteci İsmail Say...

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın, milletvekili olmasına rağmen, halen doktorluk mesleğini sürdürdüğü iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Bayram Yılmazkaya'nın halen Gaziantep'te özel bir hastanede doktorluk mesleğini devam ettirdiğini yazdı. Yılmazkaya da Saymaz’a cevap vererek, “Yasak dediğiniz konu Meclis Başkanlığı ve yönetmenlik nezdinde izin alınarak yapılmaktadır” dedi.

Binali Yıldırım'ın Ak Parti'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından, TBMM Başkanlığını halen sürdürmesi tartışma konusu olmuştu. Özellikle CHP'li bir çok isim, Yıldırım'ın hem TBMM Başkanlığı, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını bir arada yürütmesinin mümkün olmadığını açıklarken, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ile ilgili ortaya atılan iddia CHP'lileri zor durumda bıraktı.

Yılmazkaya halen doktorluk yapıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya Gaziantep'te yıllardır kardiyoloji doktorluğu yapıyor. Milletvekili olduktan sonra doktorluk yapmaması gereken Bayram Yılmazkaya'nın, bu görevi halen sürdürdüğü öğrenildi. Yılmazkaya'nın görevini sürdürdüğünü iddia eden isim ise gazeteci İsmail Saymaz.

Mesleğini yapması yasal değil

İsmail Saymaz, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletvekillerinin bir çok kurala uymadığını belirtip, örnek olarakta CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın doktorluk yapmasını gösterdi. Saymaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Milletvekilleri kendileriyle ilgili kural ve yasaklara uymuyor. Örneğin CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, şehrindeki özel hastanede randevu alıp ameliyat yapmaya devam ediyor. Halbuki bu yasaktır. Bayram bey, o ki doktorluk yapacaktınız neden milletvekili oldunuz?" dedi.

Yılmazkaya’dan iddialara cevap

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın, bu iddialara şöyle cevap verdi: “Yasak dediğiniz konu Meclis Başkanlığı ve yönetmenlik nezdinde izin alınarak yapılmaktadır. Doktor milletvekillerine el becerilerini kaybetmemeleri için bu izin verilemiştir. Eevet geröekten haftanın bir veya iki günü memleketimdeyim. Bir kalp cerrahı olarak el becerimi kaybetmemek amacıyla ve ağır kalp ameliyatları yapabilen nadir doktorlardan biri olarak insanlığa faydam olduğunu düşünüyorum. Üstelik hem bir parasal kazancımın olmaması hem de meclis görevimi aksatmadan bu işi az da olsa yapmaya çalışıyorum. Keşke beni tanısaydınız keşke hastalarımın bana ettiği duaları görebilseydiniz. O zevki sizde tatmak isterdiniz. Yasama faaliyetlerimi aksatmayarak Milletvekili olduğum bölgenin birçok sorununu meclise taşıyarak yaptığım yasama çalışmalarıyla ortadadır.”

Mehmet Demir

30 Ara 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ziyaretçi - İsmail Saymaz, tarafsız olacağım derken baltayı taşa vrudu rezil oldu. Siz ise burada o iddiayı ve durumu gerçekmiş gibi yansıtıyorsunuz. Bayram Bey'in açıklamalarına son paragrafta yer verirken, boşa düşmüş iddiayı başlıkta en büyük puntoyla veriyorsunuz. Binali Yıldırımın durumu ile bu durumun ne alakası var? Bayram Bey, bu güruhun o zamanlar savunduğu Hakan Şükürün TRT'den aldığı trilyonları haklı görüyordu. Şimdi Bayram Bey para almadan ameliyat yapıyor, Terörist dediğiniz H. Şükür kadar savunmuyorsunuz... Üstelik siz de gazeteciliği doğru yapın da imla hatalarınızı düzeltin. -de'yi ayıramayan bir gazete!!!

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 30 Aralık 00:00
01

Murat Deniz - Bayram bey Türkiye’nin en iyi el becerisi olan kalp cerrahıdır. Yerinde olsam vekilliği bir dakikada bırakırdım. Zaten ihtiyacı da yok. Hatta o kadar çapsızın yanında fazla bile. Aşiretini çevresini kullanıp memlekete zerre faydası olmayan vekillerin olduğu ülkede Bayram bey fazla geliyor işte. Kaç insan sağlığına kavuştu biliyor musunuz. Bol keseden sallayıp duruyor İsmail bey.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 30 Aralık 00:00