Yaşlı Kedi Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmeli

Kedilerin ortalama ömrü 15 yıldır. 15 yıllık bu serüvende 7 yaşından sonra kedilerin yaşlılık evresine girdiği kabul edilir.

Doğduğunda anne sütü ile beslenmeye başlayan kediler, ilerleyen dönemlerde kuru kedi maması, konserve mama ile beslenme alışkanlığı edinir. Kedi mamaları kedilerin ırkına ve yaşına göre farklılık gösterir. Kediler de yaşlanma dönemine girdiğinde mamalarında daha özenli ve dikkatli tercihler yapılmalıdır. Yaşlı kedi mamaları, kedilerin var olan sağlık sorunları üzerinde etkili vitaminler ve mineraller içerir ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için destekleyicidir. Yaşlılık döneminde kediler veteriner kontrolüne yılda iki kez düzenli olarak götürülmelidir.

Kedilerde Yaşlılık Belirtileri

Yaşlılık evresine giren kedilerde en belirgin özellik enerji düşüklüğüdür. Fiziksel ve ruhsal olarak yaşlanan kediler, elbette doğal bir süreç gereği daha az aktif olurlar ve rahatlarına düşkün olurlar. Kedilerde hareketsizliğe ek olarak birçok yaşlılık belirtisi görülür. Yaşlı bir kedi eskisine oranla çok daha az besin tüketir. Buna karşın daha fazla kilo alır. Kilo almanın sebebi elbette kedilerin daha rutine dönüşen hareketsizliği, aktivite azlığı ve metabolizmanın yavaşlığıdır. Kilo artışı kontrol altına alınmadığında beraberinde kalp ve deri problemleri, eklem ağrıları ve solunum problemleri de birlikte gelir. Kilo dengesizliğini ortadan kaldırmak için besin miktarı düşürülmeli, kedi mamaları arasından en düşük kalorili gıdalar tercih edilmelidir. En sağlıklı beslenme programı için veteriner hekimden yardım alınmalıdır.

Her yaş grubuna özel yaşam koşulu

Kediler yaşlandığında konforu daha çok ararlar. Özellikle kış mevsiminde sıcak ve rahat bir yatak isterler. Evcil kediler için tasarlanan ürünler genellikle yaş özelliklerine göre üretildiğinden yaşlı kediler için bu yönde kedi yatağı tercih edilmelidir. Kedilerin soğuk havalarda giyeceği özel kıyafetler, patileri için sıcak tutacak aparatlar, parazitlere karşı spreyler, hastalıklara karşı vitaminler gibi pek çok ürün petshop mağazası petza.com.tr’den elde edilebilir. Yavru bir kediye nasıl özenli pratik bir yaşam alanı oluşturuluyorsa yaşlı bir kedi için de aynı özen gösterilmelidir. Kediler iyi bakıldığı sürece ortalama ömürlerini sonuna kadar sağlıklı bir şekilde geçirebiliyorlar. Petza.com.tr internet sitesi; yavru, yetişkin ve yaşlı kedilerin bakımına dair fonksiyonel ürünlerin yer aldığı çok yönlü ürün çeşitliliği sunuyor.

18 Oca 2017 - 00:00 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.