Yerli ve milli Türk markaları endüstriyel zekalarıyla Almaya'da olacak

Türk makinelerinin rekabet gücünü arttırmak isteyen Ticaret Bakanlığı’nın gözü bu yıl 1 – 5 Nisan 2019, “Hannover Messe” Fuarında olacak.

Türk makinelerinin rekabet gücünü arttırmak isteyen Ticaret Bakanlığı’nın gözü bu yıl 1 – 5 Nisan 2019, “Hannover Messe” Fuarında olacak. Bakanlık “Endüstriyel Teknoloji” alanında dünyanın lider ticaret buluşması olan Hannover Messe’ye yerli ve milli ürünleriyle katılacak olan Türk şirketlerine önemli destekler sunacak. Dünyanın başlıca fuar organizatör firmalarından Deutsche Messe A.G. tarafından Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen fuar; “Endüstriyel Zeka” ana temasıyla kapılarını açacak.

Makine ve elektrik mühendisliği bileşenlerinin dijital teknolojilerle uyumunu ele alan dünyanın lider platformu Hannover Messe, 1 - 5 Nisan tarihleri arasında Türk sanayicileri, Almanya'da ağırlamaya hazırlanıyor. Otomasyon, robotik, endüstriyel yazılım, güç aktarım ve akışkan teknolojisi, enerji teknolojileri, basınçlı hava ve vakum teknolojileri, yan sanayi ve Ar-Ge alanlarında lider tedarikçilerin bir araya geleceği Hannover Messe fuarı birçok yeniliğe imza atacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın teşviki ile 200’ü aşkın Türk markasının katılacağı Hannover Messe'de makine öğrenimiyle ilgili 100’ün üzerinde somut uygulama örneği sergileneceğine dikkat çeken Deutsche Messe Basın Sözcüsü Brock McCormack, "Makine öğrenimi ve yapay zeka farklı kaynaklardan elde edilen verileri birbirleriyle bağlantılı hale getirerek kilit bir rol oynuyor. Bu değişim, dünyada en iyi Hannover Messe’de sergileniyor" dedi.

Endüstri için 5G

2020 yılından itibaren yeni 5G mobil haberleşme standardının Alman endüstrisinin büyük çapta dijitalleşmesinde dönüm noktası olacağına dikkat çeken McCormack şunları söyledi:

"Bu tarihten sonra üretimde ve otonom araçlarda makine öğrenimi gibi öncü teknolojiler uygulamaya hazır hale gelecek. 5G teknolojisi Endüstri 4.0’ın potansiyelini tam olarak hayata geçirmesini de sağlayacak. Ağ ekipmanı tedarikçisi Nokia’yla birlikte ‘5G Arenası’ mobil iletişimin beşinci neslinin endüstriye sunduğu potansiyel Hannover Messe'de sergileyecek."

Endüstriyel Zekâ temasının yapay zeka çağında insanların ve makinelerin birbirlerine dijital olarak bağlanması anlamına geldiğine dikkat çeken McCormack şunları ifade etti:

"İnsanlar ve makineler arasındaki işbirliği, Hannover Messe 2019’un ana temalarından biri olacak. Yeni Endüstride İşgücünün Geleceği konferansı buna önemli bir katkı sağlayacak. 300 civarında uzman, kanaat önderi ve endüstri lideri, dijitalleşmenin işgücü becerileri ve örgütlenmesi üzerindeki etkilerini tartışmak üzere Hannover Messe'de bir araya gelecek. Fuarın katılımcıları arasında filozof ve yazar Richard David Precht, Siemens İnsan Kaynakları Sorumlusu Janina Kugel ile “İnsan Robot” Ralf Neuhauser da yer alacak."

Yarının mobilitesi için enerji altyapısı ve hafif tasarım

McCormack fuarın bu yıl odaklandığı diğer bir konunun da, e-Mobilite megatrendinde önemli bir rol oynayacak olan hafif tasarım olacağını belirterek şunları ifade etti:

"Elektrikli mobilitenin enerji altyapısı, fuarın temel konularından biri olacak. Fuarda ürünlerini sergileyecek şirketlerin sunduğu çözümler, mobilitedeki dönüşümün başarısı için gerekli şartları oluşturuyor.Hafif tasarım ürünleri dayanıklılık, verimlilik, tasarım ve kaynak tüketimi bakımından daha iyi hale getirmekle ilgili bir konu. Bu konuda en önemli etkinliklerden biri, Ekonomi ve Enerji Federal Bakanlığı tarafından Hannover Messe’de düzenlenecek olan Federal Hükümetin ilk hafif tasarım zirvesi olacak."

McCormack, Deutsche Messe’nin 14-17 Mart tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleyeceği Win Eurasia hakkında da bilgi verdi. Fuarın, Endüstri 4.0 konseptiyle hazırlandığını dile getiren McCormack, Win Eurasia’nın bu özelliğiyle Hannover Messe’nin Türkiye ve Avrasya bölgesindeki uzantısı ve prototipi olduğunu ifade etti.

Ticaret Bakanlığı’ndan Fuara Destek

Ticaret Bakanlığı tarafından dünyanın en önemli sanayi buluşması olan Hannover Messe’ye yerli ve milli markaları ile katılan Türk şirketlerine teşvik verecek. Hannover Messe Fuarı’nın milli katılımları ise Deutsche Messe işbirliği ile İstanbul Ticaret Odası tarafından 3 farklı alanda organize ediliyor. İstanbul Ticaret Odası yan sanayi, enerji ve akışkan teknolojileri hollerinde 60’ın üzerinde katılımcıyla fuarda yer alacak ve fuar boyunca B2B etkinliklerle katılımcılarını muhtemel alıcılar ile buluşacak. Türkiye’nin makinacıları da yine her yıl olduğu gibi fuarda Türk firmalarını temsilen standları ile yer alacak ve Türk sanayicileri uluslararası ortaklarla bir araya getirmek için 2 Nisan’da standında bir etkinlik düzenleyecek. Hannover Messe fuarına toplamda Türkiye’den 6 bin m² alanda 200 e yakın firma katılım gösterecek.

Endüstri Öncüleri Zirvesi

Bu yıl ayrıca dijitalleşme, yapay zeka, insan-makine işbirliği ve platform ekonomisi uzmanları Endüstriyel Öncüler Zirvesinde buluşacak. Zirvede 2025 yılı için neler yapılması gerektiği ele alınacak.

Hannover Messe 2019 Partner Ülke İsveç

Türkiye ve İsveç arasındaki başarılı ticari ilişkilerin uzun yıllara dayandığını belirten İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén konuşmasına şöyle devam etti:

“İsveç’in uzun yıllara dayanan yaratıcılığı ve endüstriyel inovasyonu artırma geleneği, ABB, SKF ve Ericsson gibi çokuluslu şirketlerin doğmasına olanak sağladı. Bu anlamda bizler, en son yenilikleri nasıl sürdürülebilir çözümlere dönüştüreceğimizi biliyoruz. İsveçli şirketler, inovatif çözümleri devlet akademi ve sanayi işbirlikleri çerçevesinde uzun yıllardır Türkiye’de de uyguluyor. Yaklaşık 130 yıldır Türkiye'de bulunan, Türkiye’de 70’den fazla kurum ve üniversiteyle işbirliği yapmakta olan Ericsson, Türkiye Bilişim sektöründe TÜBİTAK destekli ilk araştırma laboratuvarı olan Ericsson Research Turkey Lab'ı geçtiğimiz yılın Aralık ayında İstanbul’da açtı.Atlas Copco, ABB, SKF, Nederman, Arlight ve Systemair HSK gibi İsveç şirketleri de, Türk endüstrisine akıllı ve enerji verimli çözümler sunuyor.”

31 Oca 2019 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.