Yıllarca boynundaki kitle ile yaşadı

Yıllardır boyun ağrısı ve kolda uyuşukluk yaşayan Ayşe Fatma Karadağ, Özel Deva Hastanesi’nde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Özel Deva Hastanesi KBB uzmanı Opr. Dr. Emre Polat Canbolat tarafından gerçekleştirilen yarım saatlik operasyo

Yıllardır boyun ağrısı ve kolda uyuşukluk yaşayan Ayşe Fatma Karadağ, Özel Deva Hastanesi’nde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Özel Deva Hastanesi KBB uzmanı Opr. Dr. Emre Polat Canbolat tarafından gerçekleştirilen yarım saatlik operasyon sonucunda boyunda lipom(9x3 cm lik yağ dokusu kökenli büyük boyutlu kitle) çıkarıldı.

Ayşe Fatma Karadağ operasyon sonrası Özel Deva Hastanesi’nden 2 saat sonra taburcu edildi. Taburcu olurken; “Yıllardır bu şikâyetle yaşayan Ayşe Fatma Karadağ Özel Deva Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür etti.

KBB Uzmanı Dr. Emre Polat Canbolat; “Bu tip rahatsızlıkların çok nadir olmakla birlikte özellikle yaşlı hastalarda daha çok gözlemliyoruz. Kısa ve lokal cerrahi işlemlerle hastaları tedavi edebiliyoruz” dedi.

Yağ Bezeleri (Lipom) Nedir?

Yağ bezesi bedenimizde deri altında gelişen ve çoğunlukla deri altı kas dokusu arasında normalden daha hızlı bir biçimde büyüyen, yumru tarzda ele gelen ve kapsülle çevrilmiş yağ dokularına verilen isimdir. Tek ya da çok sayıda olabilir. Diğer hücreler gibi yağ hücreleri de büyür ve çoğalır.

Yağ Bezeleri Neden Olur?

Yağ bezesi nedenleri oluşum ve gelişme bakımından tam manasıyla bilinmemesine karşın genetik etkenler, metabolik hastalıklar ve beslenme etkenlerinin önemli rol oynadığı düşünülmektedir. Yağ bezesi genellikle 20-40 yaş arası erişkinlerde ortaya çıkar. Fakat tüm yaşta karşılaşabileceğimiz bir hastalıktır.

Yağ Bezeleri Hangi Durumlarda Aldırılmalıdır?

  • • Yağ bezesi çapı 1-2 cm iken birden bire büyümeye başlamışsa 10cm ve üstüne gelmişse,
  • • Yağ bezesi görünür bir yerdeyse ve estetik açıdan kötü görüntüye neden oluyorsa,
  • • Yağ bezesi lokalizasyonu sinirlere yakın bölgelerde yerleşmişse ve ağrıya neden oluyorsa, mutlaka hekime kontrol ettirilerek alınması sağlanmalıdır.

24 Eki 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.