Banka ve Fintech İşbirliğinin Sonuçları - DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Litvanya'da faaliyet gösteren Luminor bankası, fintech şirketi Ondato ile birlikte müşterilere uzaktan kolayca ve hızlı bir şekilde hesap açma ve tüm bankacılık hizmetlerinden yararlanma imkanı yarattı.

Şu andan itibaren, bir banka hesabı açmaya çalışırken, video görüşmesi sırasında bir selfie çekmek, bir kişinin kimliğinin fotoğrafını çekmek ve kimliğinizin bir mobil imza veya Smart-ID uygulaması kullandığını doğrulamak yeterlidir.

“Ondato”, dijital kimlik doğrulama hizmetleri sunan bir dijital şirkettir. Luminor ile işbirliği, fintech şirketlerinin ve bankalarının deneyimlerini nasıl birleştirebileceğinin ve müşterilerin rahatlığı için yeni teknolojilerin dijital potansiyelinden nasıl yararlanabileceğinin en iyi dijitalleşme örneğidir. Bu işbirliği sayesinde Luminor, Litvanya'da müşteri kimliğini ve hesap açılışını tamamen dijitalleştiren ilk geleneksel banka oldu.

Ayrıca, bu müşteri tanıma çözümünün özellikle yüksek güvenlik parametreleri ve yapay zeka nedeniyle dikkat çekmektedir ve insan hatasından kaçınmaya yardımcı olmaktadır.

Bu teknoloji ile müşteri tanımlaması yaparken, yalnızca belge geçerliliği değil, aynı zamanda biyometrik verilerin yardımıyla da, belgedeki bireyin gerçekte hesap açmak isteyen bireyin eşleşmesi olup olmadığı tespit etmektedir.

Şu anda, Baltık Devletleri'ndeki üçüncü en büyük finansal hizmetler tedarikçisi olan LİTVANYA bankaları dijital hizmetleri, Baltık Devletleri'ndeki müşterilerinin %85'i tarafından günlük yaşamları için seçilmektedir ve artan sayıda hizmet dijitalleştirilerek, bu sayı daha da artmaktadır. .

LİTVANYA bankalarının müşterisi olmak ve daha önceden dahi uzaktan hesap açmak mümkün oluyordu. Ancak, bu yeni çözüm ile hesap açma ve kayıt olma süresi daha da kısalmakta ve hesabın açılmasını kolaylaştırmaktadır.

Kimlik doğrulama, biyometrik verilerin okunması, kayıtlarda ve veritabanlarındaki müşterilerin verilerini ve belgelerini destekleyen çok aşamalı kontroller kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Bir banka danışmanıyla kısa bir görüntülü görüşme yaptıktan sonra bankanın hizmetlerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

İstemci tanımlaması yapılırken, yüzün biyometrik bir 3D haritası oluşturulup, OCR (Optik Karakter Tanıma) veri sayısallaştırması ve diğer çeşitli veri inceleme algoritmaları kişinin gerçek kimliğini oluşturmaya ve birey hakkında gerekli tüm bilgileri bulmayı sağlıyor.

Şu anda, Litvanya’daki bu dijital dönüşümü örnek alan diğer Baltık ülkeleri Letonya ve Estonya bankaları benzer bir çözüm ile mevcut müşterileri için de bu teknolojiyi uygulayacaklardır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Serdar Göçmen - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.