CHP'nin yerel seçim stratejisi

CHP yerel seçimde ekonomik krizi ve AKP’nin yaptığı hataları ana söylem olarak kullanacak.

CHP yerel seçimlerde kampanya söylemini “AKP’nin yanlışları” ve “ekonomik kriz” üzerinden kurmayı amaçlıyor.

Kampanya boyunca seçmene AKP’nin Türkiye’yi yönetemediği, ekonomik krizin nedeninin AKP olduğu anlatılacak.

Kampanya boyunca sahadan gelen araştırma verileri doğrultusunda seçmenle kurulacak iletişim de sürekli olarak güncellenecek.

CHP’nin önceki gün Meclis grubunun katılımıyla başlayan çalışma kampında partinin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere yönelik stratejileri ele alındı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekillerine 81 ilin yerel seçim sonuçlarına ilişkin analizin yer aldığı bir sunum yaptı. Önceki seçimde çok az bir farkla kazanılan ve kaybedilen kentler ile yüzde 10 ile kazanılan ve kaybedilen iller üzerinde tek tek duruldu.

Sunumda, parti bünyesinde Torun’un koordinasyonunda kurulan, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan ‘Siyasi Konsey’in 17 bölgede parti örgütleri ile toplantılar gerçekleştireceği belirtildi. Toplantılarda, iletişim ve araştırma ekibinin yapacağı çalışmalar doğrultusunda, aday belirleme yöntemi ve seçim stratejisi üzerinde mutabakat aranacağı kaydedildi.

‘Krize’ vurgu

Partinin yerel seçim kampanyasında kullanacağı söylem kurulacak bir mekanizma aracılığıyla gelişmelere ve sahadaki verilere göre sürekli güncellenecek. Ancak kampanya boyunca “ ekonomik kriz” ve “AKP’nin yaptığı yanlışlar” ana söylemi oluşturacak. Seçmenlere ekonomik krizin günlük hayata yansımaları, krizin sorumlusunun AKP olduğu ve AKP’nin artık Türkiye’yi yönetemediği anlatılacak. Seçmenlere “Siz seçiyorsunuz, onlar görevden alıyor” denilerek zorla istifa ettirilen AKP’li belediye başkanları anımsatılacak.

Kampanya söyleminin sahadan gelecek veriler kapsamında esnek bir şekilde güncellenmesi için araştırma ekibi ve iletişim ekibi olmak üzere iki ayaklı bir yapı oluşturulacak. Araştırma ekibi, seçimin gerçekleşeceği 31 Mart 2019 tarihine kadar sürekli saha araştırması yapacak. Saha araştırmaları, anket çalışmaları, bire bir görüşmeler, sivil toplum örgütleriyle görüşmeler şeklinde gerçekleştirilecek. Araştırma ekibinin sahadan getireceği veriler ve seçmenin talepleri doğrultusunda iletişim ekibi ise siyasi söylemi oluşturacak. Kampanya boyunca kullanılacak siyasi söylem elde edilecek verilere göre devamlı güncellenecek.

Peki bunlar CHP için yeterli mi? Hayır yeterli değil…

CHP Gaziantep’i yeniden kazanabilmek için doğru bir isimle yola çıkmalı. Bu isim genel merkezin atadığı veya genel merkezden torpilli biri olmamalı. Bu isim halkta karşılığı olan biri olmalı.

Şayet CHP Gaziantep’te doğru isimlerle yola çıkmaz ise Şahinbey, Şehitkamil ve Büyükşehir şehirdeki meclis üyelerinin sayısını da düşürür.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Torun - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.