Düğünlerde silah sıkmak

Düğünler, müzik, oyun, eğlence, sohbet, seyretme, yeme içme gibi birçok serbest zaman etkinliklerine yer vermesiyle insanlara hoşça vakit geçirtir.

Düğünler aslında toplumda dayanışmayı artırır ve yaşamı zenginleştirir. Tek düze yaşamdan bir ölçüde kurtulmayı sağlar.

Peki düğünü yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Bana sorarsanız düğün riske gelmez, riske gelmeyeceği için de silah atılması doğru bir gelenek değildir. İnsanlar en güzel günü en kötü gün yapma riskine neden girerler hala anlamış değilim.

***

Bizler silah atmayı cesaret göstergesi olarak algılıyor veya anlıyoruz. Oysa öyle midir? Tam tersine silah atmak cesaret göstergesi değil korkaklığın simgesidir. Çünkü görev dışında kullanılan silah özgüveni olmayanlara cesaret verir.

Silah sakin bir insanı katil yapar ve ömrü boyunca hapislerde çürütür. Bakınız düğüne eğlenmeye giden ve en güzel günü kara gün yapanların akıbetlerini defalarca haber yaptık. Ama artık yapmak istemiyoruz. Bu yüzden de bu geleneğin bir an önce terk edilmesi son verilmesi lazım.

***

Yaşanan yaralanmalar ve ölümler hiç de ders almadığımızı gösteriyor. Bu yüzden gören olduğunda jandarma veya polise mutlaka bildirsin. Bu ihbarcılık değildir. Bu bir kamu görevidir.

Böyle önemli bir konuda hepimizin sorumlulukları vardır. Özellikle ilimizde bu durum fazlasıyla yaşanıyor. Her düğünde veya konvoylarda atılan silahlar insanların canına kıyılınca değil kıyılmadan bırakılmalı.

Düğünler de silah atmanın karşılığında kimseye madalya verdiklerini görmedim.

Müzisyenler zaten yeterince davetlileri eğlendiriyor.

Siz silah attığınızda hastalar, yatalaklar ve uyuyan bebekler eğlenmiyor.

Bir de bu gözle bakın!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Torun - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.