FİRMALAR, 25 MİLYAR TL'LİK YENİ FİNANSMAN PAKETİNDEN NASIL YARARLANABİLİR?

1-Kredi Garanti Fonu ( KGF) kefaleti ile başta KOBİ’ler olmak üzere İVME paketinde olduğu gibi enflasyona endeksli6 ay ödemesiz yeni bir finansman paketi açıklandı.

2-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ ın geçtiğimiz ay açıkladığı İVME paketinden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığının garantisi ve 12 bankanın katılımı ile 25 milyar TL’lik bir kaynak daha reel sektörün kullanımına açılıyor. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, paketin kapsamına, istihdam ve üretimin artırılmasında önemli role sahip KOBİ ve KOBİ dışı tüm işletmeler girecektir.

3-Paket kapsamında bankaların sunacağı kredi, enflasyona endeksli değişken faizli olacak, TÜFE’deki düşüş kredi maliyetini de azaltacak. Düşmesi beklenen enflasyon oranları doğrultusunda, firmaların finansman maliyetleri de azalmış olacak. Aynı zamanda bankalar, enflasyon endeksi sayesinde aktif ve pasif bilançolarının hedge etme imkanı bulacak.

4-Paket kapsamında Türk lirası nakit kredilerde faiz ve vade koşulları ise 6 ayda ana para ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE+4 “6 ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE+4,5” olarak belirlendi.

5-Faiz oranı hesaplanırken kullandırma tarihindeki yıllık TÜFE oranı baz alınacak ve bu tarihten itibaren 6 ayda bir güncellenecek.

6-Kredi miktarı ciroya göre azami 5-50 milyon TL arasında değişecek

7-Ekonomi Değer Paketi’yle firma bazında ciroya göre 5 milyon lira ile 50 milyon lira arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacak. Paketin, toplam azami Hazine destekli kefaleti limitinin 8 milyar liralık kısmının 0-125 milyon lira ciro aralığındaki işletmelere 12 milyar liralık kısmının ise cirosu 125 milyon lira üstündeki işletmelere tahsisi ön görülüyor.

8-Kefalet komisyonu, kredinin kullandırma sırasında %2 oranın da peşin olarak tahsil edilecektir. Yararlanıcı belgeli harcamalar dışında başak masraf ve komisyon ödemeyecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zekeriya Aslan - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.