HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN FİRMALAR, %50 HİBEDEN NASIL YARARLANABİLİR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için 41 ildeyeni ahır ve ağılların yapımına veya mevcut olanların yenilenmesine%50 hibe desteği verilecektir. Yatırımcıların hibe desteğinden yararlanmak için 31 Ocak 2018’e kadar yatırım yaptıkları ilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvurmaları şarttır.

Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun-keçi işletmelerinin yeni inşaat veya tadilatlarının desteklenmesine ilişkin “Proje Uygulama Rehberi” yayınlanmıştır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan DAP, GAP, KOP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje Uygulama Rehberi’ne göre, mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun-keçi işletmelerinin yeni inşaat veya tadilatlarının yapılmasına ilişkin yatırımlara %50 hibe desteği verilir.

A-Hibe Almak İçin Koşullar ve Yatırımda Alt ve Üst Sınırlar Ne Kadardır?

1-Hibe ahır ve ağıl yapımı ile ilgili olmadır,

2-Yapılacak ahır ve ağıl kapasitesi aşağıdaki tablodaki gibi olmalıdır.

3-İşletme kapasitesi büyükbaş işletmelerde 49 baştan, küçükbaş işletmelerde ise 200 baştan büyük olan yatırımlarda firmalar, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır.

4-Hibe programının yürürlükte olduğu dönemler içinde projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süresi içinde yatırımını tamamlayan işletmeler hibe desteğinden bir kez yararlandırılır. Her proje sahibi, proje konularından sadece bir defa hibe desteğinden yararlanabilir. Projeden şirket ortağı olarak yararlanan yatırımcı şirket ortaklığından ayrılsa dahi yatırımdan bir daha yararlanamaz.

B-Hibe Almak İçin Kimler ve Ne Zamana Kadar Başvurabilir ve Aranan Koşullar Nelerdir?

1-Yeni inşaat veya tadilat inşaatı yaptıracak olan yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 31 Ocak 2018 tarihine kadar başvurmaları gerekir.

2-Büyükbaş ahır yapımı için başvuranların başvuru tarihinden en az 1 yıl önce bakanlık TÜRKVET veri tabanına kayıtlı aktif işletmesi olması şarttır.

3-Başvuru tarihinde (15 aylıktan büyük) en az 10 baş, en fazla 49 baş anaç sığıra sahip işletmesi olmalıdır.

4-Küçükbaş ağıl yapımına müracaat edecek olanların, başvuru tarihinden en az 1 yıl önce Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı; başvuru tarihinde (1 yaşından büyük) en az 100 baş ve en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olmalıdır.

C-Hangi İllerdeki Firmalar Hayvancılıkla İlgili Hibe Alabilir?

Kaynaklar:

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zekeriya Aslan - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.