Korkarım Fil’e döndük...

Hindistan'da filleri evcilleştirmek için ilginç bir yöntem kullanılırmış.

Ormanda toprak zemine, filin içine düşebileceği büyüklükte bir çukur kazılır ve üzeri dallarla örtülür.

Yavru fil gelip dallara bastığında çukurun içine düşer.

Fil, çukurdan çıkmaya çabalar ama başaramaz.

Takatsiz kalır.

Kurtulma ümidi kaybolur.

Hayatına dair müthiş bir korkuya kapılır.

Çaresizce bir mucize kurtuluş yolu veya ecelini beklemeye başlar.

Fil avcıları yüzlerini de kapatan tümüyle simsiyah giysiler içinde, ellerinde sopalarla gelip fili şiddetli bir şekilde döver, yara bere içinde bırakırlar.

Hayvan, yediği sopaların ve yaralarının verdiği acıdan ve çukura düşmesi nedeniyle yaşadığı korkudan dolayı, hayatında görmediği bir bunalım ve ruhi çöküntü yaşar, birkaç saat içinde.

Sonra aynı avcılar, ağaçların arkasına gider ve üzerlerindeki siyah elbiseleri tümüyle çıkarıp, baştan aşağı beyaz elbiselerle ve ellerinde çeşit çeşit yiyecek ve meyve sepetleriyle geri gelirler.

File şefkatle yaklaşır, onu besler, yaralarına pansuman yapar, okşayıp sever, güzel sözler söyler ve onu düştüğü çukurdan çıkarırlar.

Fil, bu beyaz giysili kurtarıcılarının kendisine gösterdiği karşılıksız sevgi ve ilgiden dolayı o kadar minnettar kalır ki o andan itibaren ömür boyu onların gönüllü kölesi olur, her istediklerini yapar ve asla sözlerinden çıkmaz.

Onların kendisini az önce tuzağa düşüren, bunalıma sürükleyen ve döven siyah giysili adamlar olabileceği aklına dahi gelmez.

**

Çin’in Wuhan kentinde laboratuvarda üretildiği iddia edilen Covid-19 yani Koronavirüs salgını hayatımızı altüst etti.

Dünyanın kimyasını bozdu.

Ellerinde sopalar siyah giysili adamlar yaşam alanımızı ve özgürlüğümüzü o kadar çok hırpaladıki, düştüğümüz bu travmatik sıkıntıdan istermisiniz bizi yine onlar kurtarsınlar.

Korkarım kıssadan hissede geçen Fil insanlık olarak bugün karşımda duruyor.

Bir mucize olsun istiyoruz.

İnsanlığı mahvedenlerin siyah elbiselerini çıkarıp, Beyaz elbiselerini giyip gelmelerini bekliyoruz.

Ne dersiniz bunun böyle olma durumu yüksek ihtimal olabilir mi!..

Diyelimki böyle!..

Ne yaparız o halde.

Herhalde siyah elbiselerini çıkarttıkları için minnet duyarız onlara.

Fil misali...

Kalın sağlıcakla...

Arif Kurt

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Arif Kurt - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.