Şanlıurfalı hemşehri derneklerinin çekişmesi...

Gaziantep'te, son dönemde hemşehri dernekleri içerisinde, özellikle Şanlıurfalılar arasında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Gaziantep'te çok sayıda Şanlıurfalı hemşehri derneği bulunuyor. Şanlıurfalı, Suruçlu, Birecikli, Halfetili hemen akla gelenler...

Bu derneklerin birbirleriyle geçinemediği, hatta kıyasıya yarış içerisinde olduklarını bilmeyen yok...

Bu bağlamda, Gaziantep'te yaklaşık 4 yıl önce çatı örgüt olsun diye Şanlıder kuruldu. Kuruluş sürecini çok yakından biliyorum. Gaziantep'te nüfus olarak çok fazla olan Şanlıurfalıları bir çatı altında toplamak, daha güçlü şekilde temsil etmek ana hedefti.

Ancak, geride kalan 4 yılda gördük ki, Şanlıder kuruluş amaçlından bir hayli saptı. Güçlü şekilde temsiliyet, zaman zaman dayatmaya, daha da ötesi diğer dernekleri dışlamaya dönüşünce, var olan sıkıntılar büyüdü gitti.

Durum böyle olunca, yaklaşık 6 aydır Şanlıurfalı hemşehri dernekleri kendi aralarında daha güçlü, organize ve çatı bir örgüt planları yapmaya başladı.

Bunun sonucu olarakta, derneklerin federasyon çatısı altında birleşmesine karar verildi ve Şanlıurfalılar Federasyonu kuruldu.

Federasyonun başına da, çok saygın, kentte sevilen bir isim olan Prof. Dr. Tevfik Gülsoy getirildi.

Bir kaç haftadır Şanlıurfalılar arasındaki bu çekişmeyi yazmayı planlıyordum, kısmet bugüneymiş...

Öncelikle şu soruya cevap bulalım. Şanlıurfalılar Federasyonu neden kuruldu?

Cevabını yukarıda da verdim...

Büyük ümitlerle kurulan Şanlıder, bu misyonu taşıyamadı. Arkasında çok ciddi güç olmasına rağmen, bu ağırlık, "Bizim dediğimiz isim olacak"dayatmasına dönüşünce, ciddi sıkıntılar yaşandı.

Sorunların büyümesi Şanlıurfalılar Federasyonunu doğurdu. Bir kaç dernek dışında, tüm Şanlıurfalı hemşehri dernekleri, federasyon çatısı altına girdi.

Federasyonun kurulmasından sonra, içten içte yaşanan çekişmeyi gözlemliyoruz...

Federasyonun kuruluş galasına, Bakan Abdulhamit Gül davetliydi. Ve medya kuruluşlarına gönderilen Gaziantep programında, Bakan Gül federasyon gala yemeğine katılacaktı. Ancak, son anda Bakan Gül'ün programından gala yemeği çıkartıldı.

Nedenlerini araştırdığımda, Federasyon-Şanlıder çekişmesi ortaya çıktı.

10 gün önce de, Şanlıder'in Gaziantep'e Gazi'lik ünvanını veriliş nedeniyle kutlaması vardı. Bakan Gül o programa da katılmadı.

Anlaşılan o ki, Bakan Gül, seçim üstü 2 derneğin de programına katılmayarak, kimseyi kırmak istemedi.

Ancak, görünen o ki, Şanlıurfalılar arasında bu mesele devam edecek gibi...

Bir yanda, çok daha güçlü gözüken Şanlıurfalılar Federasyonu...

Diğer tarafta güçlü şekilde kurulan ama o misyonu taşıyamayan Şanlıder...

Bakalım sonuçta bu işten galip çıkacak kim olacak?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Demir - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.