Tatile çıkıyorsunuz peki ya dikkat edeceklerimiz.

Bu yıllarda yazın en güzel tarafı 10 gün civarı süren çılgın tatiller tabi! Ama tatile giderken evi kapatmak, son dakikaya kadar buzdolabını boş tutmaya çalışmak, ya çiçeklerim ölürse sıkıntıları da tatilin istenmeyen yanları.

Tatile çıkmadan önce yapılacak çok iş var. İyi ve huzurlu bir tatil öncelikli olarak gözünüzün arkada kalmayacağı bir tatildir diyebiliriz. Bu yüzden evden çıkmadan önce hem güvenliğiniz hem de konforunuz için çeşitli önlemler almalısınız. Evet, dinlenmek üzere gittiğiniz tatil bile hazırlık süreci nedeniyle ayrı bir yorgunluğa dönüşebiliyor… Yine de yolculuk esnasında eksiksiz bir çanta, döndüğünüzde ise temiz bir ev bulmak hiç de fena olmaz.

Uzun süre boş kalan evler hırsızlar için birer cazibe merkezidir. Bu yüzden, tatile giderken evinizde mümkünse taşınabilir değerli eşyaları (para, mücevher, kredi kartı gibi) bırakmayın. Evinizin kapısının ve pencerelerinin sağlam olduğuna, dışarıdan kolaylıkla açılamadığına emin olun; aksi takdirde gerekli tadilatı yaptırın.

Kapıya taktıracağınız bir hırsız alarmı da tatile gittiğinizde evinizi beklenmedik ziyaretçilerden koruyacaktır (Tabii evinizdeki canlıların bakımı için anahtarınızı emanet ettiğiniz kişiyi alarmın nasıl çalıştığı ve eve girildiğinde nasıl devre dışı bırakıldığı konusunda bilgilendirmelisiniz).

Uzun süreli tatillerde temizlikle ilgili en çok dikkat edilmesi gereken konu evdeki besinlerdir. Çöpünüzde bulunan artıklar eğer evden çıkılmadan önce boşaltılmazsa kısa süre içinde berbat kokulara sebep olabilir; diğer yandan buzdolabınızda bulunan ve siz dönene kadar bozulacak olan ürünleri de tüketmeye veya bir şekilde elden çıkarmaya bakmalısınız. Özellikle sebze ve meyveler kısa süre içinde bozulma eğiliminde olan besinlerdir.

Tatile çıkmadan önceki günlerde sağlığınıza daha da fazla özen gösterin. Yolculuğu bir çile olmaktan alıkoyacak, tatilinizin zehir olmasını önleyecek en önemli şey sizin sağlıklı olmanızdır. Özellikle gece yolculuk edecekseniz, hava sıcaklığının değişimini de göz önünde bulundurmalı ve hemen ulaşabileceğiniz bir çantada mevsime göre üzerinize giyebileceğiniz kıyafetler taşımalısınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Tekin Albayram - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.