100’üncü yıla özel

Gaziantep Büyükşehir, 100’üncü yıla özel 100 okula 100 kitaplık yaptıracak!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Nisan Ayı Dönem Toplantısı’nın Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı. Toplantıda Divan Katip üyeleri, Meclis Başkanvekilleri, Encümen ve meclis komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. 97 maddenin görüşüldüğü toplantıda kent ulaşımını yakından ilgilendiren metro ve GAZİRAY Projelerine ilişkin konuşan Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY’ın yılsonunda çalışacağını, Metro Projesi’nde ise yıl sonuna kadar temel atmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında ilk olarak Divan Katip Asil ve yedek üyeliği seçimleri yapıldı. İlk Mahalli İdareler Seçimi’ne kadar görev yapacak olan Meclis Divan Üyeliği Katipliği Asil üyeliğine Ayşenur Mirkelam, Hakan Kurt, yedek üyeliğine Hülya Kılıç ve Hanifi Sönmez 50 kişinin oyuyla seçildi.

TOPRAK VE KARADAĞ İLE YOLA DEVAM

Toplantının 2.maddesinde Meclis Başkanvekilliklerine seçim yapıldı. Yapılan seçimde, Belediye Başkan Vekilleri Osman Toprak ve Latif Karadağ meclisin oylarıyla yeniden seçildi.

ENCÜMEN VE KOMSİYON ÜYE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

Gündemin 3.maddesinde Encümen üye seçimi yapıldı. Gizli oy açık sayımla yapılması beklenen seçim, Pandemi şartları nedeniyle açık oylama şeklinde yapıldı. Meclis üyelerinin oy birliği ile Osman Toprak, Latif Karadağ, Sabri Ateş, Ayşenur Mirkelam ve Mustafa Gökkaya Encümen üyeliklerine seçildi.

Encümen seçimlerinin hemen ardından ise Meclis Komisyon üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Buna göre, Plan bütçe komisyonuna, Mehmet Berk, Latif Karadağ, Halil Uğur, Mehmet Kesik, Abdullah Korkmaz, Ökkeş Döner, Nurettin Zirek, Yılmaz Kireç, Mehmet Sait Uygur, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Osman Toprak, Latif Karadağ, Cuma Güzel, Yusuf Erdem Güzelbey, Murat Özgüler, Hasan Doğru, Beyhan Külekçi, Ulaşım Komisyonuna, Latif Karadağ, Yusuf Erdem Güzelbey, Hanifi Sönmez, Ayşenur Mirkelam, Mustafa Gökkaya, Mehmet Üzüm, Yusuf Uğur, İbrahim Çobanoğlu, Gamze Kahramanlı, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonuna, Ayşenur Mirkelam, Mehmet Üzüm, Hanifi Sönmez, Feray Yılmaz, Abdullah Korkmaz, Halil Uğur, Hakan Kurt, Salih Uygur, İbrahim Şahin, Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Mehmet Berk, Ayşenur Mirkelam, Yusuf Erdem Güzelbey, Şükran Yılmaz, Feray Yılmaz, Mustafa Kaplan, Abdullah Korkmaz, Mehmet Okyay, Gamze Kahramanlı, Hukuk Komisyonuna, Osman Toprak, Salih Uygur, Hakan Kurt, Halil Uğur, Mustafa Kaplan, Mehmet Hamzaoğlu, Yusuf Uğur, İbrahim Çobanoğlu, Beyhan Külekçi, Tarife Komisyonuna, Mehmet Berk, Latif Karadağ, Nurettin Zirek, Yakup Bahar, Hülya Kılıç, Mehmet Üzüm, Ökkeş Döner, Celalettin Terlemez, İbrahim Şahin, Turizm ve Estetik Komisyonuna, Yusuf Erdem Güzelbey, Feray Yılmaz, Murat Özgüler, Şükran Yılmaz, Ayşenur Mirkelam, Hülya Kılıç, Nurettin Zirek, Hanifi Sönmez, Ali Doğan, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna, Şükran Yılmaz, Ayşenur Mirkelam, Feray Yılmaz, Hülya Kılıç, Gamze Kahramanlı, Mustafa Kaplan, Abdullah Korkmaz, Mehmet Berk, Mehmet Hamzaoğlu seçildi.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİSTE OKUNDU

Gündemin 13.maddesinde 2020 yılı Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin kesin kayıt ve işlemlerinin denetimine ait Denetim Komisyon Raporu meclis bilgisine sunuldu.

ŞEHİR TİYATROSU KURULUYOR

Gündemin 17.maddesinde Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında Kültür Sanat İşbirliği yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Söz konusu maddeye ilişkin konuşan Şahin, Gaziantep’in kültür ve sanat alanında gelişimi için çalıştıklarını söyledi. Şahin, “Meclisimizden aldığımız destekle Sonbahar ayına kadar Şehir Tiyatrosu kurulacak” dedi.

GAZİ ULAŞ’A SERMAYE ARTIRIMI

Gündemin 18. Maddesinde Gazi Ulaş’a bağlı şehir merkezi ve ilçelerde hizmet veren toplu taşıma ve yatırım hizmetlerinde kullanılmak üzere 60 milyon TL ayni ve nakdi sermaye artırımı yapılması konusu gündeme geldi.

Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Pandemi şartlarında toplu taşımalar genelgeler doğrultusunda 3’te 1’i oranını kullanabiliyor. Bu durum da giderlerin artması, gelirlerin azalması durumuna sebep oluyor. Bu sebeple destek sunma ihtiyacı duyuldu” dedi.

Madde oy birliği ile kabul edildi.

“GAZİRAY YIL SONUNDA ÇALIŞACAK”

Gündemin 19. Maddesinde Büyükşehir ile TCDD arasında yapılan protokol gereği GAZİRAY Projesinin iş ve işlemlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi için Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü kurulması gündeme geldi. Söz konusu maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “Gaziray projesinin işleyişine destek sunması amacıyla Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü kurulmasına ilişkin maddeyi değerlendiren Başkan Şahin, “Valimiz ile birlikte milli treni yerinde görmek, kendi üretimimizi nasıl planlayacağız diyerek Sakarya’ya gittik. Sakarya’da Ulaştırma Bakanlığı’nın şirketi tarafından yapım başladı. 2 seçenek sunuldu, halkımızın beğendiği modeli ve rengi belirlemek için anket yaptık. Baklava sarısı ve modeli en çok beğenilen renklerden oldu. Trenlerimiz başladığı zaman alınan kararı uygulayacaklar. Yılsonunda Gaziray’ı çalıştırmayı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Tamamen bu işi takip edecek bir şube müdürlüğü ihtiyacı var. Metronun ulaşım altyapısını, uygulama projesini tamamladık. Bu dönemin sonunda yatırım programına aldırıp temel atma arzusundayız” dedi.

“100 OKULA 100 KİTAPLIK”

Meclis gündeminin 22.maddesinde kültürel ve eğitsel faaliyetleri güçlendirmek adına Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel olarak hayata geçirilecek “100 Okula 100 Kitaplık” projesi yer aldı. Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Koronavirüs’ün Türkiye’yi tehdit etmesinden bu yana kitaba olan alışkanlığın ve ulaşılabilirliğin artırılması adına çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Hem kütüphanelerimizi genişlettik hem de dijital kütüphanemizi kurduk. Dijital kütüphanemiz 22 bin kitapla hizmete başladı. Ardından kitap ağımızı genişlettik. Diyanet Vakfı, Türkiye İş Bankası gibi yayın evleri ve kurumlarla anlaşarak dijital kütüphanedeki çeşitliliği artırdık. Herkesin kendi ilgi alanına göre uygun olan kitapları dijital ortamda barındırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes istediği kitaba ulaşsın istiyoruz. Proje kapsamında okullara yapacağımız kitaplıklar da büyük önem taşıyor. Bu yönde yapacağımız çalışmanın çocuklar ve gençler için büyük yarar getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

ADLİYE LOJMANLARI, BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILACAK

Gündemin 88.maddesinde Adliye Lojmanlarının arsa karşılığında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusu ve Adalet Bakanlığı ile imzalanacak protokole ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi gündeme geldi.

Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “Hakim ve Savcı lojmanlarının bakanlık tarafından sunulacak arsa karşılığı belediye tarafından yapılması maddesini değerlendiren Başkan Şahin, “Fidanlık alanının hemen arkasındaki alana ilişkin bakanlığımızla yakın çalışıyoruz. En önemli şey iyi hâkim ve savcının şehre gelmesi lazım. O yüzden bu lojmanlar bizim açımızdan çok önemli. Şehrin yaşanabilirliği ve Gaziantep’in tercihi açısından önemli buluyoruz. Yeni yapılan lojmanlarda da büyük bir memnuniyet var. Çevre düzenlemesi ve yol düzenlemeleri yapıldı. Daha önceki lojmanları da biz yapmıştık, şimdi de takas yöntemiyle yapacağız” dedi.

Madde mecliste kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından bir sonraki İkinci Birleşim Toplantısının 16 Nisan Cuma Günü saat 15.00’te toplanmasına karar verilerek, toplantıya son verildi.

12 Nis 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.