CHP İl kongresi ile ilgili flaş gelişme... İl Danışma Meclisi'nde gergin anlar... İŞTE YAŞANANLAR...

Salıcı: kongreye tek liste ile gidilsin, Reisoğlu: Kim ne derse desin adayım, Sucu: ikinci aday çıkarsa bende adayım

CHP’de dün yapılan Gaziantep İl Danışma Kurulu toplantısında sert rüzgarlar esti. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında toplantıda, Salıcı kongreye tek adayla gidilmesini bu adayında Neşet Uçar olmasını istedi. Salıcı’nın bu teklifi kabul görmedi. İl Başkanı adaylarından, Reis Reisoğlu, “Kimse bizim üzerimize elbise biçmeye kalkmasın. Biz kendi elbisemizi biçeriz. Ben dün adaydım, bugün adayım yarın da aday olacağım. Ben tek bir oy alacağımı bilsem bile aday olacağım” dedi.

Reisoğlu’nun çıkışından sonra görevden alınan eski İl Başkanı Hayri Sucu da farklı bir çıkış yaptı. Uzlaşmamdan yana olduğunu vurgulayan Sucu, ikinci bir adayın çıkması halinde kendisinin de aday olacağını kaydetti. Sucu, “Genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, bölge koordinatörümüz tek liste olmasını istiyorsa uzlaşmadan yanayım. Ama kongrede ikinci bir aday çıkarsa ben de aday olurum” dedi.

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep il örgütündeki yapılanmayla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Tuğcan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya milletvekilleri, eski il başkanları, meclis üyeleri ve görevden alınan yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İL KONGRESİNDE TEK ADAY ÇIKSIN TEKLİFİ

Özel toplantılarda, parti yöneticilerini dinleyen Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, il başkanlığı seçimine tek adayla gidileceğini söyledi. Salıcı, “Biz iktidara geliyoruz. İttifak halinde iktidara geliyoruz. Bunun hazırlığını yapmamız gerekirken, sizler atama mı olsun, ön seçim mi olsun diye kavga ediyorsunuz. Bu kavga bugüne kadar partiye hep zarar verdi. İl başkanlığı kongresinde tek aday çıkacak. İkinci adaya genel merkez olarak izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ORTADA BİR BAŞARI YOK

Salıcı, “Sizler partiyi büyütecek projeler üretme yerine birkaç meclis üyeliğinin hesabını yapıyorsunuz. Seçimlerde 200’ün üzerinde sandığı sahipsiz bırakmışsınız. 70 kadar köyde CHP’nin üyesi yok. Ortada bir başarı yok. Proje ile geleceğinize birkaç meclis üyeliğinin hesabını yapıyorsunuz. Artık bunları geride bırakacağız. İktidara gelmenin hazırlığını yapan partide projeler konuşulmalı” diyerek parti yöneticilerine sert çıktı. Salıcı’nın açıklamaları parti yöneticileri üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

İKİNCİ ADAY ÇIKARSA BENDE ADAYIM

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın, il kongresine tek adayla gidileceği mesajının ardından adı il başkan adayları arasında yer alanlardan farklı tepkiler geldi. Eski il başkanlarından Hayri Sucu, “Ben özellikle ön seçimden yanayım. Ama genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, bölge koordinatörümüz tek liste olmasını istiyorsa uzlaşmadan yanayım. Ama kongrede ikinci bir aday çıkarsa ben de aday olurum” dedi. Sucu ayrıca, görevden alınan ilçe başkanlarının göreve iadesini talep etti.

TEK BİR OY ALACAĞIMI BİLSEM BİLE ADAY OLACAĞIM

Başkan adaylarından Reis Reisoğlu’nun ise, toplantıda, “Kimse bizim üzerimize elbise biçmeye kalkmasın. Biz kendi elbisemizi biçeriz. Ben dün adaydım, bugün adayım yarın da aday olacağım. Ben tek bir oy alacağımı bilsem bile aday olacağım” diyerek tek adayla seçime gitme kararına tepki gösterdiği öğrenildi.

01 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.