Hayvanat bahçesindeki goriller Kovid-19'a yakalandı

ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'daki hayvanat bahçesindeki gorillerde yeni tip koronavirüs tespit edildi.

Atlanta Hayvanat Bahçesi'nden yapılan açıklamada, bir goril sürüsünde öksürük, burun akıntısı ve iştahsızlık gibi belirtiler görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, "Batı Afrika Düzlük Gorili" türündeki gorillerden alınan ağız ve burun sürüntüsü ile dışkı numunesinin Georgia Üniversitesi'ndeki laboratuvara gönderildiği belirtildi.

Sonuçların pozitif geldiği kaydedilen açıklamada, Iowa eyaletindeki Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarı'na da gönderilen numune ile sürüntü örneklerinin sonuçlarının beklendiği vurgulandı.

Kovid-19'a yakalanan goril sayısı hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, 4 sürü halinde 20 gorilin olduğu hayvanat bahçesinde diğer gorillerden de örnekler alınmaya başlandığı aktarıldı.

ABD basınında, hastalığın 13 gorile bulaştığı belirtildi.

Ülkenin California eyaletinin San Diego kentindeki hayvanat bahçesindeki 2 gorilde de ocak ayında Kovid-19 teşhis edilmişti.aa

11 Eyl 2021 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.