Şunu artık öğrenin Antep değil! Gaziantep!

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a sert tepki

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Gaziantep ziyaretinde konuşma kürsüsünde “HDP Gaziantep İl Örgütü” yerine “HDP Antep İl Örgütü” yazmasına sert tepki gösterdi. Atay, “Antep değil! GAZİANTEP! Yazacaksınız ve unutmayacaksınız, unutamayacaksınız! Size unutturmayacağız” diyerek tepkisini gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep’e gelerek partililerle buluştu. Buldan, partisinin il binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında vatandaşlara hitap etti. Programda konuşma kürsüsünde “HDP Gaziantep İl Örgütü” yerine “HDP Antep İl Örgütü” yazmasına sosyal medyadan bir çok tepki geldi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da, bu duruma duyarsız kalmayarak, sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “HDP-PKK’lı Pervin Buldan Gaziantep’te basın toplantısı düzenlemiş, Hoş geldin diyemeyeceğim! Ama size bir şey diyeceğim! Konuştuğun kürsünün önüne "Antep" yazmışlar. Önce öğrenmen gereken Antep değil! GAZİANTEP! Yazacaksınız ve unutmayacaksınız, unutamayacaksınız! Size unutturmayacağız.”

Atay, “Antep’e destansı şehir savunmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 100. yıl dönümünü kutladık. Şehrimizin destansı mücadelesi ülkemizin tam bağımsızlık yolundaki ilerleyişinde Anadolu’nun diğer şehirlerine moral ve ilham kaynağı olmuştur. Hala bunu kabullenemeyen zihniyetler var. Bu zihniyetlerle mücadelemiz sürecek. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

14 Tem 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.