Kılavuzlu gerçeği

Ak Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar Kılavuzlu Barajı ödenek krizinde, son sözü söyledi.

Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşlarla bir araya gelen Tayyar, “İki ilçemize de proje kapsamında bir metre bile boru döşenmiş değil. Buranın kaynağının başka yere aktarılmasına asla müsade etmeyeceğiz” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar arasında, Kılavuzlu Barajı 4. Kısım Sulama Projesi’ne ayrılan 80 milyon TL ödeneğin iptal edilmesi iddiasıyla ilgili olarak yeni açıklamalar yaptı. Tayyar, “Nurdağı'nda sulama projesinin Nurdağı bölümünde 1 liralık harcama yapılmadı. İslahiye bölümünde 2020 yılı sonu itibarıyla geçen yıl sonu itibarıyla harcanan toplam para 10.6 milyon lira yani 10 milyon lira onu da belediye başkanımızın uyarısıyla belediye başkanımız ile konuşarak bu mevzuyu çözmüştük” dedi.

FATMA ŞAHİN İLE İSLAHİYE-NURDAĞI ÇIKARMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ve Nurdağı ilçesinde 1100 kadın çiftçiye 16 bin 500 yumurta tavuğu dağıttı. Ak Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kadın çiftçilerle buluştu. Başkan Şahin, törende yaptığı konuşmada, 9 ilçede kadın çiftçilere atak-s yumurta tavuğu dağıttıklarını belirterek, verilen desteğin ev ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bölgenin kaderini değiştirmek için yola çıktıklarını aktaran Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine olan talimatı doğrultusunda çalışarak milletin derdiyle dertlendiklerini ifade etti. Şahin, yeni dönemde artık hangi bölgenin neye ihtiyacı varsa ona göre çalışacaklarını belirterek, "Şimdi sırada yeni hedeflerimiz var. Bizim çok hızlı bir şekilde Doğu Akdeniz'e açılmamız lazım. Amanos Tüneli'ni yapmamız, dağları delmemiz lazım. Aşk ile çalışırsak bu dağların hepsi delinecek. O yüzden bu işi başarmak için de güçlü işbirliği lazım." dedi.

ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ

İslahiye ve Nurdağı ilçesinde 1100 kadın çiftçiye 16 bin 500 yumurta tavuğu dağıtım törenine Tayyar’ın konuşması damga vurdu. Kılavuzlu Barajı 4. Kısım Sulama Projesi’ne ayrılan 80 milyon TL ödeneğin iptal edilip edilmediği tartışması tüm hızıyla sürüyor. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Klavuzlu Barajı sulama kanalı projesine aktarılan 80 milyon liranın Kahramanmaraş’a aktarılması ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Hiçbir şekilde buranın kaynaklarını başka projeye kaydırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

HEM NURDAĞI'NDA HEM İSLAHİYE'DE 1 METRE BORU DÖŞENMİŞ DEĞİL

Proje için 2021 yılında Nurdağı kısmına 1 lira dahi harcanmadığının altını çizen Tayyar, şöyle konuştu: “Bu bölgenin en önemli sorunlarından birisi sulamadır. Sadece bu bölgenin değil, Türkiye'nin sorunlarından birisi sulamadır. Dolayısıyla sulama projeleridir. Kılavuzlu Bizim hayatımız Kılavuzlu bizim çocuğumuz gibi baktığımız çok önemli bir sulama projesidir. 1 Temmuz 2018 itibarıyla kılavuzlu kanalı 48 kilometre bitti. Yani Kahramanmaraş'tan akan suyu Tahtaköprü Barajı'na kadar getirdik. Bu su barajdan aşabilir diye Tahtaköprü Barajı'nın seviyesine 11 buçuk metre yükselttik yani 3 yıldır kanalımızda su var gözümüzün önünden su akıyor. Ne yazık ki, sizler bu sudan yararlanamıyorsunuz. 2017 yılı ocak şubat ayında hem Nurdağı'nda hem İslahiye'yi kapsayan bölümünün ihalesini bitirdik. Bakın sulama şebekesinin ihalesi 2017 yılı temmuz ayında kesinleşti üzerinden 4 yıl geçti. Gelinen nokta şu Nurdağı'nda sulama projesinin Nurdağı bölümünde 1 liralık harcama yapılmadı. İslahiye bölümünde 2020 yılı sonu itibarıyla geçen yıl sonu itibarıyla harcanan toplam para 10.6 milyon lira yani 10 milyon lira onu da belediye başkanımızın uyarısıyla belediye başkanımız ile konuşarak bu mevzuyu çözmüştük. Bu yeni sürece hızlı girdik herkes elini taşın altına koydu ve bu projeye bu 2021 yılında toplam 171 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin 91 milyon lirası Kahramanmaraş bölümü 80 milyon lirası ise İslahiye bölümü için ayrılmıştı ne yazık ki geçtiğimiz günlerde 15-20 gün önce elimizden bu 80 milyon lirayı kaptılar sulama projesinin İslahiye bölümünde şu ana kadar harcanan toplam para 2 milyon lira geçmiş harcamalarda düşündüğümüzde toplam para yaklaşıp 12 buçuk milyon lira Nurdağı'nda 1 lira bile yok ve şu ana kadar hem Nurdağı'nda hem İslahiye'de 1 metre boru döşenmiş değil, acı gerçeği bilelim ki verdiğimiz mücadelenin ne anlama geldiğini daha iyi görelim.”

05 Tem 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.