Aşı 75-80 yaş grubuna evinde yapılmalı

DEVA Partisi Gaziantep İl Sağlık Politikaları Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz devam eden Covid-19 aşısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Kovid aşı...

DEVA Partisi Gaziantep İl Sağlık Politikaları Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz devam eden Covid-19 aşısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Kovid aşılarının ülkemize gelmesi ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın aşılanmaya başlandığını görmekten mutluluk duyuyoruz.” Diyen Yılmaz aşılama işlemlerinin “Aile Hekimlikleri Veri Tabanı” kullanılarak yapılması gerektiğini söyledi.

80 yaş üzeri yaklaşık bir milyon 500 bin vatandaşın aşılama işlemlerinin görevli ekiplerce kişilerin evlerinde yapıldığını belirten Yılmaz “Ancak 75-80 yaş aralığındaki bir milyon üç yüz bin ve 70-75 yaş aralığındaki yaklaşık iki milyon vatandaşımızın aşılama işlemleri sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilmekte ve bunun için vatandaşlarımızın ya 182 numaralı Sağlık Bakanlığı hattından ya da e-nabız uygulaması üzerinden randevu almaları gerekmektedir” dedi.

Bu uygulamanın çeşitli riskler barındırdığını ifade eden Kaya “Bir çok yaşlı vatandaşımız için bu durum zorluk yaratmaktadır. Bu nedenle, aşılama işlemlerinin “Aile Hekimlikleri Veri Tabanı” kullanılarak, aile hekimlerimizin kendi listelerindeki yaş gruplarından, sırası gelen vatandaşları Ana Sağlık Merkezlerine davet etmesi ile bu zorluk ortadan kalkacaktır.” Diye konuştu.

Mevcut durumun bir çok yaşlı vatandaş için zorluk yarattığını ifade eden Yılmaz aşılama işlemlerinin “Aile Hekimlikleri Veri Tabanı” kullanılarak, aile hekimlerimizin kendi listelerindeki yaş gruplarından, sırası gelen vatandaşları Ana Sağlık Merkezlerine davet etmesi ile yapılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz “Sağlık Bakanlığımızın, Kovid aşı takip yazılımının çok başarılı olduğunu ve önerdiğimiz yöntemin de bu sisteme entegrasyonunun çok zor olmayacağını biliyor Bakanlığımızın bu konuda gerekli adımları ivedilikle atmasını talep ediyoruz.” Diye konuştu.Bülten

03 Şub 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.