Askıya mı alındı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep'te, yapılması planlana Olağanüstü İl Kongresi yılan hikayesine döndü.

Aylar önce yapılması düşünülen il kongresinin hala yapılmamış olması ve kongre tarihinin belli olmaması partilileri çileden çıkardı. Parti içindeki iddiaya göre de, CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Gaziantep CHP İl Kongresinin şimdilik askıya aldığı. CHP Genel Merkezi’nin Gaziantep’te mevcut il başkanı Neşet Uçar ile devam etmeyi ve bu nedenle de kongreyi yapmayacağı ileri sürüldü.

CHP Genel Merkezi’ni ve CHP Gaziantep İl Merkezini mesaj bombardımanına tutan partililer, “Artık yeter diyoruz!” diyerek tepkilerini dile getirdiler. CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar da, kongre tarihi için genel merkezden tarih beklediklerini açıkladı. Uçar, “Kongre tarihini tüzüğümüz gereği parti genel merkezimiz belirleyecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep'te, yapılacak Olağanüstü İl Kongresi ayarlardır netleşmedi. Geçici il başkanı Neşet Uçar, Kurban Bayramı sonrasında kongre tarihinin netleşeceğini açıklamıştı. Ancak geçen sürede kongre tarihi için ciddi bir adım atılmadı. CHP Gaziantep'te, 9 Kasım 2020 tarihinde İl Başkanı Hayri Sucu, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetimleri, MYK kararı ile görevden alınmıştı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan süreçte aylar sonra İl Yönetimine Mehmet Neşet Uçar ve 7 kişilik geçici İl Yönetimi atanmıştı. Yapılan atamanın ardından Olağanüstü İl Kongresi için tarih belirlenmesi beklenirken, CHP Genel Merkezi tarafından yapılacak tüm kongreler, pandemi nedeniyle MYK kararına bağlanmıştı.

4 AYDIR NEYİ BEKLİYORLAR?

Haziran ayında alınan MYK kararı ile kongrelerin yapılmasına onay çıkmış, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 45 günlük süreyi beklemeden toplanarak karar alacaklarını duyurmuştu. Aradan geçen 4 aylık süreçte ne kongre yapıldı, ne de kongre tarihi belli oldu. Yaşanan süreçten rahatsız partililer kongre tarihinin bir an önce açıklanmasını bekliyor.

İL KONGRESİ ASKIYA MI ALINDI?

Diğer bir iddiaya göre de, CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Gaziantep CHP İl Kongresinin şimdilik askıya alındığı. CHP Genel Merkezi’nin Gaziantep’te mevcut il başkanı Neşet Uçar ile devam etmeyi ve bu nedenle de kongreyi yapmayacağı ileri sürüldü.

30 Ağu 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.