Bu iddia doğru mu?

Mehmet Şimşek, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?

2 dönem Gaziantep Milletvekilliği yapan Mehmet Şimşek'in, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olacağı haberleri gündeme gibi bomba düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık teklifini Şimşek'e götürdüğü Şimşek'in de buna sıcak baktığı iddia edildi. Siyasette "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" tartışması devam ederken Ankara kulislerindeki bomba iddia ekranlara taştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Habertürk ekranlarında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık yolunu kapattmasının hemen ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna ilk cevap geldi. CHP'li kurmayların Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi dahilinde eski bir AK Partiliye Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğü iddia edildi. Siyaset kulislerinin hareketlendiren çarpıcı iddiayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Mehmet Şimşek'e adaylık teklifi...

Ankara kulislerinde Milet İttifakı'nın adayı olarak konuşulan ismin Mehmet Şimşek olduğu iddia ediliyor. 2 dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan, Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Maliye Bakanı olarak 11 yıl siyaset sahnesinde bulunan Şimşek, 2018 yılında siyaseti bırakarak İngiltere'ye dönmüştü. Şimşek, Gaziantep Milletvekili olduğu dönemde, hayatını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde mimar olarak çalışan Esra Şimşek ile hayatını birleştirmişti.

Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği isim o mu?

Kulislerde konuşulan Mehmet Şimşek haberini, CNN Türk canlı yayınında OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'de doğruladı. Daşdemir, CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu öne sürdü. Daşdemir'in iddiasına göre adaylık teklifi, bizzat Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından biri tarafından iletildi. Daşdemir, Şimşek adının neden tercih edildiği iddiasını ise, "Kürt kökenli olması, eski AK Partili olması, ekonomist olması gibi özellikleri nedeniyle tercih edilmiş olabilir" dedi. Hilmi Daşdemir, dile getirdiği iddianın "bir duyum" olduğunu sözlerine ekledi.

Şimşek bıçak bakıyor

Hilmi Daşdemir, açıklamalarının devamında gelen "Şimşek'e direk teklif gitmiş ve ne cevap vermiş" sorusu üzerine ise şöyle konuştu "Mehmet Şimşek, AK Parti'den bakanlık yaptı. Ancak şurada şöyle bir şey çıkıyor ortaya. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı aday olmak ister mi orası belirsiz. Cumhurbaşkanı'nın karşısında nasıl bir söylem geliştirir, başarılı olabilir mi olamaz mı?" Bu da ayrıca tartışılması gereken bir nokta. Temaslarının olduğunu ve hayır demediğini biliyorum. Evet deyip demediği önümüzdeki günlerde tartışılacak ama hayır demediğini gibi bir bilgi var. Evet deyip demediği önümüzdeki günlerde belli olacak. Mehmet Demir

08 Ağu 2021 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.