Büyükşehir, yeni çiftler için kentin 5 noktasında kır nikahı yeri hazırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) Salgını sonrası yeni normallerle birlikte kapalı alanlarda nikah törenlerine misafir kabul edilmemesi sonrası harekete geçti

. Şehrin 5 farklı noktasındaki parklarda kır nikahı için düzenleme gerçekleştiren büyükşehir, “Evlendirme Memurluğu Birimi” kurarak nikah kıymaya başladı. Fıstık Park’ta gerçekleşen ilk nikahı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kıydı.

Koronavirüs Salgını’nda girilen yeni normaller kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle beraber nikah törenlerinde değişikliğe gidildi. Nikah törenlerinin açık alanlarda yapılmasının belirtilmesi sonrası evlenecekler için yeni bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan 5 parkta düzenlemeye giderek kır nikahı alanları oluşturdu. Fıstık Parkı, Gazikent Burak Parkı, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi, Düztepe Çamlık Parkı ve İstasyon Park’ın içinde hazırlanan 150 kişilik kır nikah yerlerinde genelgeye uygun düzenlemeler yapıldı. Hazırlanan alanlara girişlerde ateş ölçümü yapılırken, oluşturulan çemberlerle sosyal mesafe kuralına uyum sağlanılması hedefleniyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Evlendirme Memurluğu Birimi” kurularak, evlenmek isteyen çiftlere Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi içinde hizmet verilecek.

ŞAHİN: MİSAFİR İÇİN SAĞLIKLI ORTAM SAĞLARKEN GELİN, DAMAT VE AİLELERİ KORUMAYI HEDEFLİYORUZ

Fıstık Park’ta gerçekleşen ilk nikahı kıyan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve bilim kurulundan çıkan sonuçlarla birlikte hemen yeni normalin kır nikahı formatını 1 hafta gibi bir sürede yaptıklarını belirterek, “Açık havada, sosyal mesafeye dikkat ederek, maskesiz hiç kimsenin olmayacağı bir organizasyon bu. Dikkat ederseniz bütün kurallara uyarak yaptık ilk nikahı. Çok güzel bir memnuniyet var. Bir taraftan nikahlarımıza devam edeceğiz, diğer taraftan ise yeni normalin gerektiği kurallara uymamız gerekiyor. Bu yüzden bugün buradayız. Kapalı mekanlardan çok açık alanlarda nikah kıyacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak nikah birimimizi kurduk. Şehrin 5 ayrı alanında, açtığımız millet bahçesi de bu listede olmak üzere yeşil alanlarda mekanları ayarladık. Burası Fıstık Park ve fıstık ağaçlarının içerisinde nikahlarımızı kıyıyoruz. Hem misafirlerimiz için ziyadesiyle uygun sağlıklı bir ortam, hem de gelin, damat ve aileleri de korumayı hedefliyoruz. Onları koruyarak ta aileyi ve nikahı devam ettiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk nikahı kıymış olduk. Bir an önce bu musibetten ülkemiz kurtulur, sağlıklı günlere kavuşuruz ama o güne kadar bu kurallara dikkat ederek yaşamayı ve belirtilen yeni nikah düzenimizi korumaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

YENİ ÇİFTLER SUNULAN İMKANLARDAN DOLAYI MUTLU

Nikahları kıyılan genç çift Gülşah Çivi ve Doğuş Gözegir ise mekanı çok beğendiklerini dile getirerek emek harcandığının altını çizdi. Büyükşehirin sunduğu bu imkanla sadece şahitlerle olacak nikahlarının böyle bir konsepte geldiklerini ifade ederek, dezenfektan ve ateş ölçümü ile çok dikkat edildiğini, çok mutlu olduklarını, diğer gelin ve damatların mutluluğa burada adım atmaları temennisinde bulundular.Bülten

11 Tem 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.